08/06/2021

Flashcards Maker: Dil Öğrenme Kartları ve Egzersizleri

ile Arfbot

Yabancı dil öğrenmenin altın kurallarından biri sürekli hale getirilen egzersizlerdir. Yapılan bir araştırmada iki tane deney grubu belirlenir ve her iki gruba da öğrenmek istedikleri dilde kelimeler okutulur. 1. Deney grubu kendilerine kelimeler sorulduğunda ilk seferde %90 oranında hatırlar. 2. Deney grubunun hatırlama oranı ise %10 dur. Bunun üzerine mutlu olan ve o kelimeleri ezberlediklerini düşünen 1. Deney grubu hayatlarının geri kalanında o kelimeyi bir daha hiç kullanmaz ve tekrar etmez. 2. Deney grubu ise ufak da olsa üzülmüş ve kelimeleri tekrar etme çabasına girişmiştir. Aradan 3 ay geçer ve denek grupları tekrar çağırılır. Bu kez her şeyin tamam olduğunu düşünen 1. Deney grubunun başarı oranı %10 iken, 2. Deney grubu %95 başarı oranını görür. Araştırmanın sonucunda ise uzun süreli hafızaya depolamak istenen bilgilerin düzenli olarak tekrar edilmesi gerektiği gerçeği ortaya çıkar.

Öğrenmek istediğimizin kelimelerini kağıda yazarak ezberlemek oldukça işe yarayan bir metot ancak eğer gündelik zaman dilimimizin büyük çoğunluğunda yer alan materyale kelimeleri kaydedersek pratik yapma sayımız da bir o kadar artacaktır.

Flashcards Maker ana diliniz ile öğrenmek istediğiniz dil arasında sizlerin belirlediği kelimeler üzerinden alıştırmalar yapmanızı sağlar. Kimi zaman eşleştirme, kimi zaman hafıza, kimi zaman ise yazarak geçebileceğiniz bölümler ile kelime öğrenmeyi adeta sizler için oyunlaştırır. Ayrıca bir diğer güzel özellikten daha bahsetmeliyiz. Flashcards Maker sizler için dinleme egzersizleri de sunuyor. Öğrenmek istediğiniz kelimeleri otomatik olarak dile uygun bir telaffuz ile okuyor. Telefon,  tablet veya yanımızdan ayırmadığımız birçok cihaza yükleyebileceğimiz Flashcards Maker ile dil öğrenmek çok daha kolay!