13/06/2020

Çocuklar İçin Güvenli İnternetin İpuçları

ile Arfbot

Çevrimiçi güvenliğin, hem küçük çocuklara hem de gençlere internet erişimi sağlayan ebeveynler ve öğretmenler için en önemli öncelik olduğunu biliyoruz. İnternet için güvenli arama kaynakları, uygun ebeveyn veya öğretmen gözetiminin yerini almamalıdır.

İşte evde veya okulda dünya çapında internette gezinirken internet güvenliğini teşvik etmek için birkaç ipucu.

Çocuklar için İnternet Güvenliği İpuçları

Güvenli tarama ve bilgisayar kullanımı hakkında çocuklarınızla açık bir görüşme yapın. Özgürlük ile sorumluluk gelir.

Evde veya okulda bilgisayar kullanımı için ebeveyn veya öğretmen denetimini güvenli arama motorumuzla veya başka biriyle değiştirmeyin. Hiçbir arama filtreleme yazılımı veya aracı mükemmel değildir.

İyi bir kural, çocuk için bu Arama Sitesi bile olsa, uygun bir denetim olmadan evde tek başına olduğunda internet kullanımına izin vermemektir.

Kendinizi sosyal medya güvenliği konusunda eğitin ve çevrimiçi fotoğraf gönderme de dahil olmak üzere mevcut tehlikeler ve uygunsuz davranışların uzun vadeli etkileri hakkında gençlerle açık tartışmalar yapın .

Bilgisayarınızı açık bir alanda tutun. Bilgisayarınız bir ev ofisinde ise, çevrimiçi olduğunuzda kapıların her zaman açık bırakıldığını bir kural olarak belirtin.

Mutfak veya oturma odası kapıları açık olan oturma odası gibi evin ana alanına yakın olmadıkça, ücretsiz internet filtresini kullanırken bile çocuklarınızın yatak odalarında bilgisayar veya dizüstü bilgisayarlara izin vermek iyi bir fikir değildir.

Bilgisayar güvenlik yazılımınız ne kadar iyi olursa olsun veya çocuk arama motorlarında ne kadar emin olursanız olun, gece yatmadan sonra internet kullanımına izin vermeyin.

Çocukların internete nasıl eriştiği konusunda size tam bir kontrol sağlamak için ebeveyn kontrol yazılımı kurmayı düşünün .

Bilgisayarınıza dosya paylaşım programlarının yüklenmesine izin vermeyin. Yalnızca internetteki güvenilir kaynaklardan gelen güvenli ve güvenli müzik indirme programlarını kullanın.

İnternet Güvenliği İpuçları – Çocuklar Ne Yapabilir!

Ebeveyninizin izni olmadan çevrimiçi ortamda kendiniz hakkında kişisel bilgi vermeyin. Buna adınız, yaşadığınız yer veya telefon numaranız dahildir.

Çevrimiçi ortamda tanıştığınız biriyle tanışmayı asla kabul etmeyin. Eğer ‘gerçek hayatta’ kişiyi tanımıyorsanız, ailenize bununla tanışmak isteyen herkesi anlatın.

İster kendiniz, ister arkadaşlarınız ve aile üyeleriniz olsun, çevrimiçi göndermek istediğiniz resimler hakkında önce ebeveynlerinizle konuşun.

Aldığınız ve başkaları hakkında anlamlı veya konuşan mesajlara yanıt vermeyin. Ailenize bu mesajlar hakkında bilgi verin.

Parolalarınızdan hiçbirini arkadaşlarınıza veya çevrimiçi olarak tanıştığınız kişilere vermeyin.

Bilgisayarınıza herhangi bir yazılım indirmeden veya kurmadan önce ebeveynlerinizle görüşün.

Kullandığınız tüm sosyal medya web sitelerinde gizlilik ayarlarının etkinleştirildiğinden emin olun .

Her zaman çevrimiçi başka tür olun. Başkalarının sorunlarını tartışan konuşmalara katılmak da dahil olmak üzere başkalarına zarar verebilecek hiçbir şey yapmayın.

Kendi kişisel sorunlarınızla ilgili ayrıntıları çevrimiçi olarak arkadaşlarınızla tartışırken dikkatli olun. Onlarla yüz yüze konuşmak daha iyidir. Bir şeyle uğraşıyorsanız anne babanıza veya öğretmeninize söyleyin.

Çevrimiçi güvenlik kurallarının telefonunuzdaki mesajlaşma için de geçerli olduğunu unutmayın.

Ebeveynleriniz, öğretmenleriniz veya velileriniz tarafından belirlenen bilgisayar kurallarını kabul edin. Özgürlük ve güven ile sorumlu bir şekilde hareket edeceğiniz beklentisi gelir.

İnternet Filtreleme Yazılım Çözümleri!

İnternet Sorumluluğu: Covenant Eyes Filtresi seçenekler sunar: İnternetin günün saatlerini ve her kullanıcı adı altında İnternet’in günde veya haftada ne kadar süreceğini denetleyin. Her kullanıcı adına özgü belirli web sitelerinin engellenip engellenmeyeceğini veya izin verileceğini seçin. Bu yazılım anlık mesajlaşmayı, dosya paylaşımını ve diğer protokolleri engellemeye yardımcı olmak için kullanılabilir. Temel Covenant Eyes Sorumluluk özelliği, güvenli tarama alışkanlıklarını öğretir. Sadece izlerken ekstra gözlerin olduğunu bilmek, internette gezinirken aile üyelerini sorumlu olmaya teşvik eder. Daha fazla bilgi edinin .

Tam kontrol için, özellikle küçük çocuklar için veya bilgisayar etkinliğini izleyemediğiniz zamanlarda, çevrimiçi uygun olmayan içeriğe erişimi gerçekten engelleyen ebeveyn kontrol yazılımını keşfedin.

Çocuğunuz YouTube’da video arıyorsa, YouTube ebeveyn denetimlerini nasıl etkinleştirebileceğinizi öğrenin .

İnternet güvenliği, çocukların çevrimiçi ortamda korunması için herhangi bir ebeveynin veya velinin birinci önceliği olmalıdır. Güvenli bir çevrimiçi kısıtlamalarla internette özgürlüğü dengelemek kesinlikle bir denge olabilir. Bir filtreleme yazılım programı ile birlikte bir çocuk arama motoru kullanarak güvenli arama uygulayın. Çocuklar için Güvenli Arama, ebeveynlerin ve eğitimcilerin gözetiminde el ele çalışmak üzere tasarlanmıştır.