22/02/2021

ArfBot Oyun Kodlama Yarışması Finalistleri

ile Arfbot

Yarışma Hakkında;

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, GARAJ Kuluçka Merkezi, Dijital Çağ Atölyesi, SAMM Teknoloji ve ArfBot.com çözüm ortaklığında düzenlenen Arfbot Oyun Kodlama Yarışması için, 8-14 yaş arası çocuklarımız Microsoft MakeCode Arcade üzerinden yarışma temasına uygun oyunlarını kodlayıp tarafımıza göndermişlerdir.

Güvenli internetin sembol karakteri “ArfBot” temalı arcade oyununu, yarışma dokümanında belirtilen kriterlere uygun bir şekilde kodlayıp göndererek yarışmaya başvuru yapan tüm katılımcılara gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür ederiz.

Katılımcıların büyük bir kısmının yarışma dökümanını dikkatlice okuyup temayı doğru aktaran oyunlar kodlaması, yarışmanın amacına ziyadesiyle ulaştığının göstergesi olmuştur. Bu vesile ile tüm çocuklarımıza hem güvenli internet hem de kodlama konularında bilinç ve farkındalık kazandırdığımızı umut ederiz.

Pandemi döneminde ekran ile kurdukları ilişki ile doğru orantılı olarak oyun bağımlılıkları artan çocuklarımızı, teknoloji tüketiciliğinden oyun üreticiliği noktasına taşımaya gayret gösteren yarışmamızın oluşturduğu sosyal faydanın büyüyüp çoğalması temennisiyle…

Ön Eleme Hakkında;

Yarışmanın web sitesindeki zaman çizelgesinde de belirtildiği üzere 16 – 21 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılan ön eleme sürecinde, yarışma jürisi tarafından verilen toplam puanlarda iki ayrı yaş kategorisinde en yüksek puanları alarak çevrim içi ortamda yapılacak olan finale davet edilen katılımcılar aşağıdaki listede kamuya duyurulmuştur.

Çözüm ortaklarından oluşan yarışma jürisi, Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen yüzlerce oyunun her biri üzerinde titizlikle durarak yarışma dökümanındaki kriterleri sağlayan tüm oyunlar için puanlama yapıp liste oluşturmuşlardır. Sonrasında jüri üyeleri tarafından oluşturulan listeler birleştirilip genel puan tablosu hazırlanmıştır. En son olarak jüri üyeleri ortak bir “Jüri Ön Eleme” toplantısı gerçekleştirerek genel puan tablosundaki yüksek puanlı oyunları değerlendirip finale çıkmaya hak kazanan oyunları oy birliğiyle belirlemişlerdir. İki aşamalı ön eleme sürecinde en doğru seçimi yapmak için uğraşan jüri üyelerimize verdikleri emek ve gösterdikleri sabır için çok teşekkür ederiz.

Yarışmanın web sitesinde yarışmanın başvurulara açıldığı ilk günden bu yana mevcut olan “yarışma dökümanını” dikkatlice inceleyen adayların başvuruları, ön eleme sürecinin etaplarını sırasıyla geçmelerini sağlamıştır. Yarışma dökümanına dikkat etmeyen ya da hassasiyet göstermeyen bazı katılımcılar hatalı başvurularda bulunarak jüri ön eleme aşamasının ilk etabında elenmek durumunda kalmışlardır.

Yarışma dökümanında mevcut bulunan “Jüri Değerlendirme Ölçek Taslağı’na” göre verilen puanlar ve “Jüri Ön Eleme Toplantısı” sonrası alınan oy birliği neticesinde finale yükselen adaylar finalde oyunlarını jüri karşısında tanıtma mecburiyetindedirler.

Finalde adaylar, yarışma jürisinin 85 üzerinden verdiği ön eleme puanlarına ek, 15 maksimum sunum puanını almak için çaba sarf edeceklerdir. Bahsi geçen sunum puanı yarışma dökümanındaki “Jüri Değerlendirme Ölçek Taslağı’nda” da mevcuttur.

Aşağıdaki listede asil finalist olarak ismi geçen 8-10 yaş kategorisinden beş ve 11-14 yaş kategorisinden beş kişi velilerinin izniyle, online ortamda yapılacak finale davet edilecektir. Finale çıktığı halde oyununu sunmak istemeyen/sunamayan asil finalistlerin yerine yedek finalistlerden en yüksek puanı alan adaylar puan sırasına göre final etkinlğine davet edilecektir. Aşağıdaki liste puan sıralamasına göre değil, alfabetik isim sıralamalarına göre yapılmıştır.

Her bir yaş kategorisinden ilk üçe kalanlara çeşitli ödüller verilecektir. Ödüller yarışmanın web sayfasında, yarışma süreci içerisinde duyurulmuştur.

Arfbot Oyun Kodlama Yarışması’nın asil ve yedek finalistlerini alfabetik isim sıralamasına göre görmek için tıklayınız.

Final Hakkında;

Finale çıkan adaylara bilgilendirme, başvuru formlarında belirttikleri mail adreslerine gönderilecek e-posta ile yapılacaktır. Çevrim içi (online) final, 27 Şubat 2021 günü düzenlenecektir. Final etkinliği ile ilgili detaylar finalistlerle paylaşılacaktır. Çevrim içi (online) olarak yapılacak final etkinliği kayda alınacak ve etkinlik bittikten sonra video paylaşım sitesi YouTube.com üzerinden kamu ile paylaşılacaktır.

Tüm paydaşlara gösterdikleri teveccüh için bir kez daha teşekkür ederiz. Çeşitli sebeplerle başvuru yapamayan “geleceğin yazılımcıları” ve finale yükselme şansı elde edemeyen başvuru sahipleri için bildirmeliyiz ki; bu düzenlediğimiz ilk yarışma ama tek olarak kalmayacak! En yakın zamanda yeni etkinliklerimizle alakalı sizleri bilgilendirmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz. Açıklayacağımız sürprizlerimiz için takipte kalmanızı öneririz.

Yarışmadan sonra da “çocuk dostu, akıllı, ücretsiz ve güvenli Türkçe arama motoru ArfBot’u” takip edeceğinizi umut eder, sağlıklı ve huzurlu günler dileriz.

Arfbot.com Ekibi | Çocuklara Özel Arama Motoru ©

Arfbot Oyun Kodlama Yarışması’nın asil ve yedek finalistlerini alfabetik isim sıralamasına göre görmek için tıklayınız.