09/01/2021

ArfBot Yarışma: 11-14 Yaş Kategorisi Birincilik Ödülü

ile Arfbot

İşte ArfBot Oyun Kodlama Yarışması 2021’in büyük ödülleri;

• 8-10 Yaş (İlkokul) Kategorisi Ödülleri
1.Ödülü: Asus Yeni Nesil Dizüstü Bilgisayar
2.Ödülü: Raspberry Pi 400 Bilgisayar
3.Ödülü: Raspberry Pi 4 Başlangıç Seti

• 11-14 Yaş (Ortaokul) Kategorisi Ödülleri
1.Ödülü: Apple MacBook Air Bilgisayar
2.Ödülü: Raspberry Pi 400 Bilgisayar
3.Ödülü: Raspberry Pi 4 Başlangıç Seti

ve birçok sürpriz daha yarışmada katılımcılarını bekliyor. Unutma, başvuru için son gün 15 Şubat 2021.

https://yarisma.arfbot.com/

11-14 Yaş Kategorisi Birincilik Ödülü Apple MacBook Air

Günü en iyi şekilde kullanın. Gün doğumundan uyku moduna kadar.

MacBook Air’deki beşinci nesil Intel Core işlemciler, daha fazla şey yapabilmeniz için size daha fazla zaman verir. Buna bir de diğer akıllı ve verimli özellikler eklenince, elinize inanılmaz miktarda bir güç geçmiş olur. Üstelik MacBook Air, yok denecek kadar hafif.

12 saate kadar pil ömrü.Tüm gün boyunca elinizdeki güç.

MacBook Air’deki kompakt SSD depolama sayesinde, büyük bir pil için oldukça geniş bir yer bulunur.

Enerji açısından verimli beşinci nesil Intel Core mimarisiyle birlikte çalışan bu pil, son derece etkileyici bir performans gösterir. MacBook Air tek bir şarjla 12 saate kadar pil ömrü sunar. Böylece gün boyunca internette gezinmek veya iTunes’dan film izlemek için yeterli gücünüz olur. Üstelik, 3 saatten fazla uyku modunda tutarsanız MacBook Air’iniz pil ömrünü 30 güne kadar koruyabildiği bekleme moduna girer.

Beşinci nesil Intel Core işlemciler. Performans, sağlamlıkla buluştu.

MacBook Air, gücünü beşinci nesil Intel Core i5 ve i7 işlemcilerden alır. Bu ultra etkili mimari, daha az enerji tüketirken yüksek performans sağlamaya devam edecek şekilde tasarlanmıştır. Böylece her istediğinizi her zamankinden daha uzun süre boyunca yapmaya devam edebilirsiniz. Üstelik,
Intel HD Graphics 6000 işlemci, özellikle oyunlarda ve grafiklerin yoğun olarak kullanıldığı diğer görevlerde
farkını hissedeceğiniz gelişmiş bir performans da sunar.

Hızlı SSD depolama.

Hazır. Başla. Bitti.

MacBook Air’in bu kadar hızlı olmasının nedenlerinden biri de tamamen SSD depolama mantığıyla tasarlanmış olması. Bu özellik, MacBook Air’in sıradan dizüstü bilgisayarlardan çok daha hafif ve kolay taşınabilir olmasının yanı sıra verilere daha hızlı erişmesini de sağlar. 512 GB’a kadar kapasite seçenekleriyle gelen bu PCIe tabanlı SSD depolama, dizüstü bilgisayarlardaki klasik 5400 rpm sabit sürücülerden 17 kata kadar daha hızlı. Böylece MacBook Air, açılır açılmaz aksiyona hazır.
Bekleme modunda bir ay kaldıktan sonra bile ekran anında hayata döner.

Thunderbolt 2 ve USB 3.

Güçlü bağlantılar kurun.

Bir önceki nesilden iki kat daha hızlı olan Thunderbolt 2 bağlantı noktasıyla, MacBook Air’iniz birçok aygıta ve ekrana bağlanabilir. Dahası da var; MacBook Air aynı zamanda iki USB 3 bağlantı noktasına da sahip olduğundan, en yeni USB 3 ve tüm USB 2 aygıtlarınızı bağlayabilirsiniz. MacBook Air yalnızca birkaç bağlantıyla, ultra taşınabilir bir bilgisayardan eksiksiz bir iş istasyonuna dönüşebilir.

LED arkadan aydınlatmalı ekran.


Milyonlarca piksel. Milimetrelerce incelik.

MacBook Air, sadece 4,86 milimetre (0.19 inç) inceliğindeki ekranında 1440 x 900 piksel çözünürlük sunar. LED arkadan aydınlatma özelliği, renkleri parlak ve canlı gösterir. Böylece fotoğraflarınızı düzenlerken, bir sunumu mükemmelleştirirken veya bir film izlerken gördüklerinize hayran kalırsınız.

FaceTime HD kamera. Net olun.

720p FaceTime HD kamera sayesinde arkadaşlarınız ve aileniz sizi daha fazla görsün. Her gülümseme dünyanın öbür ucundan bile ışıl ışıl görünür. Ve geniş ekran formatı sayesinde, kimse ekrana sıkışmadan herkes görüntüye sığabilir.

Çift mikrofon. Sesinizi duyurma zamanı.

MacBook Air’deki çift mikrofon, sesinizi duyurmak için idealdir. Örneğin, bir FaceTime araması yaparken mikrofonlar dizüstü bilgisayarın arkasından gelen arka plan gürültüsünü azaltır. Dikte özelliğini kullandığınızda ise, bu akıllı mikrofonlar çevrenizdeki ses yerine sizin sesinizi algılayacak şekilde çalışır.

Multi-Touch trackpad.

macOS ile uyum içinde.

macOS’taki Multi-Touch hareketleri, MacBook Air’de yaptığınız her şeyi daha kolay, doğrudan ve eğlenceli hale getirir. İster Mission Control’ü etkinleştirmek için üç parmakla yatay kaydırma hareketini ister tüm uygulamalarınızı Launchpad’de görmek için dört parmakla kıstırma hareketini kullanın. Geniş alanıyla Multi-Touch trackpad tüm bunlar için mükemmel bir tasarıma sahiptir. Parmak hareketlerinize verdiği tepkiler akıcı ve gerçekçidir. Bu sayede, parmağınızı kaydırarak bir internet sayfasında gezinirken veya tam ekran bir uygulamadan diğerine geçerken gördüklerinize dokunuyor gibi hissedersiniz.

Arkadan aydınlatmalı klavye.

Gördüğünüz gibi, yazmak artık daha kolay.

MacBook Air inanılmaz derecede kompakt olsa da, yazmayı hem rahat hem de doğal kılan tam boy bir klavyeye sahiptir. Üstelik klavye arkadan aydınlatıldığı için, en loş ışıkta bile kolayca yazabilirsiniz. Yerleşik ortam ışığı sensörü, aydınlatma koşullarındaki değişiklikleri algılayarak ekran ve klavye parlaklığını otomatik olarak ayarlar. Güneş alan bir kafe koltuğundan uykusuz geçen uzun bir yolculuktaki uçak koltuğuna kadar, her zaman ve her ortamda kusursuz aydınlatma sağlar.

Ödül sponsorumuz TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Garaj Kuluçka Merkezi’ne çok teşekkür ederiz.