14/03/2023

Başka Bir Alem: Mercanlar

ile Arfbot

Mercan nedir? Mercanların özellikleri nelerdir? Kaç tip mercan vardır?

Mercan Nedir?

Mercanlar görünüşleri nedeniyle bitkiyi andırmalarına rağmen omurgasız hayvanlar grubunda yer almaktadırlar. Bilimsel sınıflandırmada Anthozoa adıyla bilinen mercanlar topluluk halinde yaşarlar. Bu topluluğun oluşmasında mikroskop altın görülebilecek küçüklükte yapılar vardır. Bu yapılara polip adı verilir, yüzlerce hatta binlerce polip bir araya gelerek mercan topluluklarını oluşturur.

Mercanların Özellikleri Nelerdir?

Ekosistemimize çok fazla yararı olan mercanlar, deniz canlılarının barınması ve avcıların saklanması için doğal bir barınak olma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda, okyanuslardaki büyük dalgaların etkisini azaltarak kıyı şeridinin korunmasını sağlarlar.

Kaç Tip Mercan Vardır?

Mercanlar genellikle sert ve yumuşak mercanlar olarak ikiye ayrılırlar. Sert mercanlar uzun yıllar içerisinde bir araya gelerek kaya görüntüsü alırlar. Yumuşak mercanlar ise daha küçük topluluklar halinde yaşarlar, canlı renklere ve tüylü yapıya sahiplerdir.

Bu “Başka Bir Alem: Mercanlar” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.