20/09/2022

“Bu Yarışmanın Kaybedeni Yok”

ile Arfbot

Kaynak : Hürriyet

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ankara Kalkınma Ajansı destekli, TOBB ETÜ Dijital Çağ Atölyesi’nce yürütülen “TechAnkara Maker Programı ArfBot Oyun Kodlama Yarışması 2022” için başvurular 5 Eylül’de başladı. Yarışma, Ankara’da ikamet eden 8 – 14 yaş arası çocukların, kodlamayla kendi oyunlarını üretmesi imkanı tanıyor.

Başkentin avantajlı ve dezavantajlı bölgelerinde yaşayan öğrenciler aynı fırsat noktasında birleştirmeyi hedefleyen yarışma için son başvuru tarihi 4 Kasım. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada, başvuru süresince her pazar ArfBot Youtube kanalı üzerinden öğrencilere, ebeveyn ve öğretmenlere yönelik ücretsiz atölye ve seminerler düzenleniyor.

Eğlenceli İçerikler

Dijital Çağ Atölyesi Genel Koordinatörü Arda Aslan, bu yıl ikincisini düzenledikleri yarışmanın detayları hakkında bilgi verdi. “ArfBot’un çocuklar ve ruhu hala çocuk olanlar için tasarlanmış akıllı arama motoru olduğunu ifade eden Aslan, ‘ArfBot içerisine giren bir çocuk, kötü içeriklerden arındırılmış güvenli, eğlenceli, merak uyandırıcı içeriklere ulaşabiliyorlar. ArfBot, şu an Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı 204 okulda kullanılıyor” dedi.

Üreten Çocuklar Olacak

Aslan, yarışmaya ArfBot temalı üç boyutlu oyun ile başvuru yapılacağını dile getirerek, şöyle konuştu: “Yarışmayı, dot big bang platformu (üç boyutlu oyun üretme platformu) üzerinden yapıyoruz. Çocuk, kendi tasarladığı ArfBot temalı oyununu bize gönderecek ve büyük ödüllerden birini kazanma şansı elde edecek. Yarışmanın amacı da zaten çocukların oyun tüketicisinden ziyade oyun üretici olmasını sağlamak. Çocukların çağımızda önemli bir pazar haline gelen ‘oyun üretme’ becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.” Aslan, yarışmanın başvuru süresince YouTube üzerinden, çocuklara yönelik ücretsiz atölye, ebeveyn ve öğretmenlere yönelik de seminer programı düzenlediklerini söyledi.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/ankara/bu-yarismanin-kaybedeni-yok-42138963