29/09/2023

dot big bang Version 0.9.9 Yayında!

ile Arfbot

TechAnkara Maker Programı ArfBot Oyun Kodlama Yarışması 2023 etkinliğinde kullanılan üç boyutlu oyun üretim platformu dot big bang 28 Eylül 2023 tarihinde yeni bir güncelleme almıştır.

Türkiye saati ile 28 Eylül 2023 günü gelen güncellemelerle birlikte obje tasarlamada (create objects) ve oyun geliştirmede (build games) tasarım arayüzü daha kullanışlı hale getirilmiş ve bu sebeple eklenen butonlar olmuştur.

dot big bang Version 0.9.9 güncellemesi ile gelen değişiklikleri kısaca şöyle özetleyebiliriz;

1) Oyunumuzu üretmek için “build a game” ve sonrasında “empty game” seçeneklerine tıkladıktan sonra açılan oyun üretim alanına eklenebilen objelerin bulunduğu “Templates” kısmına yeni ve önceden kodlanmış hazır objeler eklenmiştir. (VİDEO AŞAĞIDA)

2) Oyun arayüzünde seçtiğimiz herhangi bir objeye basarsak sol tarafta açılacak panele yeni kısımlar eklenmiştir. “Skeletal Object” ismiyle eklenen bir buton sayesinde hareketli objelerin ve canlıların özellikleri değiştirilebilir hale getirilmiştir. Ayrıca aynı menüde hazır kullanılan “Scriptler” ve “Partiküller” ile ilgili ayarlamalar detaylandırılmıştır. (VİDEO AŞAĞIDA)

3) Tasarlanan içeriklerin ismini değiştirmeyi ve kaydetmeyi sağlayan bir buton, tasarım kısımlarının ana sayfasına eklenmiştir. (VİDEO AŞAĞIDA)

4) Oyun tasarlama kısmındaki “Debug Options” isimli kısımdaki butonlar çeşitlendirilmiştir. Metin tabanlı tasarımları hızlandırmak amaçlı birkaç buton eklenmiştir. (VİDEO AŞAĞIDA)

5) “FPS Kit” isimli birincil şahıs oyun desteği kısmına normal oyun kitinde kullanılan özelliklerin çoğu eklenmiştir. (VİDEO AŞAĞIDA)

NOT: dot big bang’in yeni sürümü olan Version 0.9.9 ile oyun üretimine gelen değişiklikleri kısaca Template eklemeleri, Obje özelleştirme eklentileri, İsim değiştirmede kolaylık, Debug Paneli, FPS Kit güncellemeleri şeklinde sıralamamız mümkündür. dot big bang ve yeni versiyonu ile ilgili daha fazla detay öğrenmek için yarışma süresi boyunca ( 3 Kasım 2023’ye kadar) devam eden ve her pazar günü ArfBot YouTube kanalında yayınlanan online atölyelere katılmanız tavsiye edilir.

Kaynak: https://blog.dotbigbang.com/2023/09/28/particles-more-dot-big-bang-v0-9-9-is-live/