14/08/2022

Film Tavsiyesi: Robot İçerikli Filmler

ile Arfbot

Bu içerikte robotlarla alakalı filmleri bulup, ilginizi çekeni izleyebilirsiniz.

Matrix Üçlemesi

Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas anderson, Gecelerini ‘Neo’ adıyla program kırarak ve Matrix’i araştırarak geçirir. Esrarengiz bir biçimde Trinity ve Morpheus ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simülasyon olduğunu öğrenir. Kendini bu durumdan kurtarmak için Morpheus’un önderliğindeki ekibe katılır. Neo, gerçek dünyada ilk nefesini aldıktan sonra, simülasyona tekrar girerek Matrix’in ne olduğunu kavrayacak. Kurtarılma nedenini öğrenek gelişen olaylar çerçevesinde yeni kimliğini tanımaya çalışacak.

Uzay Yolu

İnsanların galakside diğer bilinçli canlılarla birleşerek Birleşik Gezegenler Federasyonu’nu kurdukları, kurgusal bir 3. Dünya Savaşı sonrası bir geleceği tasvir eder. Kahramanlar genelde fedakardır ama zaman zaman sonuç almak için başka yollara baş vurabilirler.

Yıldızlararası

Cooper, Endurance’a pilotluk etmesi için işe tain edilir. Mürettebat, bilim adamları Dr. Amelia Brand (Profesör Brand’in kızı), Dr. Romilly, Dr. Doyle ve robotlar TARS ve CASE’ten oluşmaktadır. Cooper, ayrılmadan önce perişan hâldeki Murphy’ye, geri döndüğü zamana göre zamanlarını karşılaştırması için kol saatini verir.

Kısa Devre

NOVA Laboratuvarı robotik uzmanları Newton Crosby ve Ben Jabituya, S.A.I.N.T. adlı birkaç prototip robot geliştirdi. Soğuk Savaş operasyonlarında kullanması için geliştirilen robot barışı tercih etti.

WALL-E

Harap edilmiş, kirli ve kuru bir dünyada hikâye başlar. Yüz yıllar önce bütün insanlar, çevrenin kesintisiz kötü kullanımı yüzünden yaşanamaz hale gelen dünyayı Buy n Large isimli bir mega şirketin inşa ettiği uzay gemileri ile terk etmiştir. Vol-İ dünyayı temizlemek için üretilmiş bir robottur. İnsanlar bir gün dünyayı terk etmek zorunda kalırlar ancak giderken tüm robotları kapatmışlardır, Vol-İ dışında.

Star Wars

Yıldız Savaşları yayınlarındaki olaylar, kurgusal bir galakside gerçekleşmektedir. Pek çok uzaylı ırkı tasvir ediliyor. Genellikle sahiplerinin emirlerini yerine getiren robotlara yer veriliyor. Uzay yolculuğuna oldukça sık rastlanır.

Otostopçunun Galaksi Rehberi

Seri, bir perşembe sabahı Arthur Dent adındaki sıradan birinin uzayda kestirme bir yol yapılması için dünyanın patlatılmasından biraz önce, Ford Prefect adındaki bir uzaylıyla beraber inşaat gemisine otostop çekerek dünyadan kaçmayı başarmasıyla başlar. Ancak tespit edilen ikili vagondan atılıyor ve her şey bunun üzerine gelişiyor.

A.I – Yapay Zeka

Mecha adında yeni bir robot sınıfı bulunmaktadır. Düşünceleri ve duyguları taklit edebilen gelişmiş insan görünümündedirler. Bir mücit, kendi varlığından haberdar olan, yani özbilinç sahibi yeni bir tür Mecha geliştirir. Bu icadın temel amacı, kendini insan yerine koyarak, insanlığın ortak sorunlarına çözüm bulmasıdır. Çeşitli robotlara monte ediliyor. Monte edilen robotlardan biri çocuk formundadır.

Transformers

Enerji kaynaklarının tükenmeye başlamasıyla, Optimus Prime bir grup Autobot ile Elita’yı Cybertron’da bırakıyor. Adı Ark olan bir gemi ile yeni enerji kaynakları bulmak için yolculuğa çıkmaya karar veriyor. Bu yolculuk öncesinde Nemesis gemisinde olan Megatron’un güçlerinin saldırısına uğrayan gemi, ciddi hasar görerek içerisindeki Autobot ve Decepticon’lar ile yakınlardaki bir gezegen üzerindeki (Dünya) volkana düşerek orada sıkışır. 

Not: Filmlerin hepsi kurgudur. Gerçek olaylarla bağlantısı yoktur.

Bu “Film Tavsiyesi: Robot İçerikli Filmler” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.