12/09/2022

Mevsim Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Mevsim nedir? Kış nedir? İlkbahar nedir? Yaz nedir? Sonbahar nedir?

Mevsim Nedir?

Mevsim, dünyanın eksen eğiklinin etkisiyle beraber, Güneş çevresindeki yıllık hareketi sonucu yaşasan değişik ve birbirinden farklı hava durumu koşullarına verilen isimdir. Eylül ayına kadar Dünya’nın kuzey yarım küresi Güneş’ten daha çok ısı alır. Kuzey ve güney yarım kürede mevsimler birbirinden farklılık gösterir. Aynı zamanlarda aynı mevsimler yaşanmaz.

Kış Nedir?

4 mevsimden biri olan kış, kutup ve ılıman bölgelerde görülen en soğuk mevsimdir. Dünya’nın yarım küresini Güneş’ten uzaklaştıran yörüngesi sayesinde oluşur. Bu mevsimde hava sıcaklıkları eksilere kadar düşebilir. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında kış mevsimi yaşanır.

İlkbahar Nedir?

Kış mevsiminden sonra görülen ılıman bir havaya sahip olan mevsimdir. Doğa döngüsünde kış ile yaz arasında kalan ilkbahar mevsiminde ağaçlar çiçeklerini açmaya başlar. Mart, Nisan ve Mayıs ayları ilkbahar mevsiminin yaşandığı aylardır.

Yaz Nedir?

En sıcak mevsimdir. Kuzey Yarım Küre’de en uzun günler yaz mevsiminde yaşanır. İlkbahar ve sonbahar mevsimleri arasında kalan yaz mevsiminde Güneş’in ısısı ve ışıkları çok net bir şekilde hissedilir. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları yaz mevsiminin yaşandığı aylardır.

Sonbahar Nedir?

Güz mevsimi yazdan hemen sonra yaşanır. Gündüzler kısalır geceler uzar. Hava serin, yağmurlu ve rüzgarlı olur. Ağaçlar yaprakları dökmeye başlar. Eylül, Ekim ve Kasım sonbaharın aylarıdır.

Bu “Mevsim Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.