15/09/2022

Mimarlık Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Mimarlık nedir? Mimar kimdir? İç mimar kimdir? Mimari çizim nedir?

Mimarlık Nedir?

Barınma, eğlenme, dinlenme gibi eylemlerin sürdürülebilmesi için gerekli olan alanların ve mekanların estetik, işlevsel gereksinimlerini yerine getirmeyi hedefleyen bir meslek koludur.

Mimar Kimdir?

Yeni bina tasarlama, eski yapıları restore etme ve mevcut binaların kullanmanın yeni yollarını geliştirme ile sorumlu olan kişilerdir. İhtiyaç duyduğumuz mekanları tasarlayıp, planlayan ve oluşturması için gerekli olan çalışmaları organize edip denetleyen kişidir. Mimarlar, inşaat projelerinin başlangıç aşamasından tamamlanma aşamasına kadar görev alır.

İç Mimar Kimdir?

Yaşam alanlarımızın iç tasarımını ve estetik düzenini sağlayan, bir binanın içini iyileştirmeyi hedefleyen kişidir. Bir iç mimar da mimar gibi bu süreçleri tasarlayıp, araştıran ve koordine edip yöneten kişidir.

Mimari Çizim Nedir?

Bir proje ya da binanın projesinin teknik illüstrasyonudur. Mimari çizimler illüstrasyon olma özelliğine sahip olduğu için üç boyutlu olma özelliği gösterir. Eğitim aşamasında olan bir mimar bu tasarımları gerçek dünyada tasarlamayı öğrenirken ilerleyen süreçlerde bunu sanal ortamda gerçekleştirebilir hale gelmektedir.

Bu “Mimarlık Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.