30/07/2022

Pozitif Haber: Sağlıksız Gıdalar İçin Daha Fazla Reklam Yok

ile Arfbot

Çocuk programlarında ve dergilerde yakında fast food veya tatlılar gibi sağlıksız şeylerin reklamı olmayacak.

Beslenme uzmanı Rita Hagl-Kehl’in de bahsettiği gibi çocukların medya kullanımıyla ilgili olarak korunması önemlidir. Halihazırda birçok çocuğu ve genci etkileyen beslenmeye bağlı hastalıklar ortaya çıkmamalıdır. Bu nedenle, çocuklara yönelik TV programlarının artık tatlı veya fast food reklamı yapmasına izin verilmiyor. Buna çok fazla yağ ve tuz içeren çikolatalar, cipsler ve limonatalar dahildir. Yıllardır böyle bir yasak için kampanya yürütülüyordu.

Çocuklar savunmasız tüketicilerdir ve bu nedenle özel korumaya ihtiyaç duyarlar. ‘Trafik ışığı’ ile bu düzenleme sonunda uygulanabilir. Trafik ışığı koalisyon anlaşmasında, gelecekte 14 yaşından küçüklere yönelik programlarda ve formatlarda şeker, yağ ve tuz içeriği yüksek çocuklara yönelik reklamlar artık bulunmayabilir.

Dünya Sağlık Örgütü’nün besin profilleri bunun için bir ölçüt olarak kullanılmaktadır. Çocukların yılda ortalama 20.000 reklam izlediğini gösteren araştırmalar var. Bunlar öncelikle bu sağlıksız yiyeceklerle ilgilidir.

Bu “Pozitif Haber; Sağlıksız Gıdalar İçin Daha Fazla Reklam Yok” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.