17/10/2022

Resim Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Resim nedir? Tuval nedir? Palet nedir? Ressam kimdir?

Resim Nedir?

Herhangi bir yüzey üzerinde renk ve çizgilerle yapılan bir sanattır. Gerçek dünyada var olan gördüğümüz şeylerin kavramsal bir boyutta farklı teknik ve malzemelerle ele alınmasıdır.

Tuval Nedir?

Yağlıboya kullanılarak yapılan resimlerin yapıldığı yüzeydir. Tuval, yağlıboyaya uygun bir bezden yapılır. Belli boyutta tahta parçalarına sabitlenen bu bez üzerinde yağlıboya ile resim yapmak daha kolaylaşır. Resim sonunda tablonuz hazır olur.

Palet Nedir?

Fransızca’da “küçük yuvarlak tahta” anlamına gelen palet, resim yapılırken boyaların karıştırıldığı ve konulduğu levhadır. Üzerinde tutmayı kolaylaştırmak için baş parmak deliği bulunur. Özellikle yağlı boya ile çalışırken kullanılan bu levha, tahtadan, porselenden ya da metalden olur.

Ressam Kimdir?

Resim yapma sanatı ile uğraşan kişiler “ressam” olarak adlandırılır. Sanat tarihinde önemli ressamlar bulunmaktadır, bunlardan bir kaçı şu şekilde sıralanabilir;

  • Pablo Picasso
  • Leonardo Da Vinci
  • Osman Hamdi Bey
  • Osman Zeki Oral
  • Müfide Kadri

Bu “Resim Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.