11/11/2021

Siber Zeka Bilgi Yarışması

ile Arfbot

‘’Siber Güvenlikte Milli Ruh’’ sloganıyla ortaya çıkan, gelecekte ulusal siber güvenliği emanet etmek için bilinçli bir nesil yetiştirmek amacıyla düzenlenen ‘’Siber Zeka Bilgi Yarışması’’ başvuruları başladı.

Peki ‘’Siber Güvenlik’’ Nedir ?

Siber güvenlik ; bilgisayarları, sunucuları, mobil cihazları, elektronik sistemleri, ağları ve verileri kötü amaçlı saldırılardan koruma uygulamasıdır. Nasıl ki bir alışveriş merkezinde güvenlik varsa dijital ortamın güvenliği ve koruması da siber güvenlik ile mevcuttur. Dışardan gelebilecek her türlü kötü saldırılara karşı siber güvenlik devreye girer. Son zamanlarda artan sağlık hizmetlerine, perakendecilere ve kamu kurumlarına karşı siber saldırılar artmakta birçok hakkı da gasp etmektedirler. Bu sebeple dünya genelinde siber saldırılara karşı alınan önlemler de günden güne artmakta, bu konuda bilinçli bireyler yetiştirmek adına eğitimler verilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenlenen ‘’Siber Zeka Bilgi Yarışması’’  siber güvenlik farkındalığına sahip bireylerin sayısını artırmayı ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. İlk kez 2020 yılında düzenlenen Siber Zeka Bilgi Yarışmasına 1,5 milyon öğrenci katılım göstermiştir.

Peki Siber Zeka Bilgi Yarışmasına kimler katılabilir?

İlkokul, ortaokul ve lise kademesinde her öğrenci yarışmaya katılabilir. Öğrenciler ilkokul seviyesi için 25, ortaokul için 40 ve lise seviyesi için de 50 sorudan sorumlu olacaktır.

Başvuru tarihleri ;

İlkokul : 8-14 Kasım 2021

Ortaokul: 15-21 Kasım 2021

Lise : 22-28 Kasım 2021

Arfbot.com ekibi olarak yarışmaya katılacak olan her öğrenciye başarılar dileriz.

Detaylı bilgi ve başvuru formu için tıklayınız.

Bu “Siber Zeka Bilgi Yarışması” ve çocuklar için güvenli diğer tüm web siteleri, uygulamalar, yarışmalar,videolar, haberler, oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Arfbot Çocuklara Özel Arama Motoru ©️ Artık Türkçe!
Çocuk dostu, akıllı, ücretsiz ve güvenli Türkçe arama motoru Arfbot yurt dışındaki başarılı örneklerinden sonra sonunda Türkiye’de!