22/01/2021

SleepyTi.me: Uyanmanız İçin En Doğru Zaman

ile Arfbot

Sabahları muhtemelen uykumuz derin ise çok yüksek bir alarm sesi, hafif ise daha küçük uyarı sistemleri ile güne gözlerimizi açıyoruz. Peki alarmımızı ne zamana kurmalıyız?

“İşe gitmeden iki saat önce uyansam, 1 saat hazırlanma süreci, yarım saat kahvaltı, yarım saat yolda… Tamam tam zamanında yetişebilirim!” gibi bir planlama ile mi uyanma saatimizi belirliyoruz?

Evet günlük rutinlerimiz her ne kadar bizi bu durma mecbur bıraksa da aslında üzerinde durmamız gereken nokta rem uykusu periyotları diyebiliriz. Rem uykusu beynimizin kendini yenilediği, vücudumuzun tam olarak dinlendiği kaliteli uyku evrelerinden biridir ve uyku sırasında belirli döngüler haline kendini tekrarlar.  Eğer alarmı rem uykumuzun ortasına kurursak o zaman uykumuzun en verimli anını bölmüş oluruz ve bu verimsiz bir gün geçirmemize neden olabilir.

O halde sizleri, rem uykusu periyotlarınızı belirleyip en doğru zamanda uyanmanızı sağlayan bir web sitesi ile tanıştırmak istiyoruz.

SleepyTi.me sizlerden gerekli bilgileri aldıktan sonra rem uykusu döngülerinizi (tabii bu kişiden kişiye değişecektir ancak SleepyTi.me sağlıklı bir insanı temel alır) belirleyip verimli uyku uyumanızı sağlayacaktır.