23/04/2022

23 Nisan Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Egemenlik nedir ? Çocuklara neden bir bayram hediye edilmiştir? 23 Nisan da tarihimizde neler olmuştur? 23 Nisan’ın önemi nedir?

Egemenlik Nedir ?

Bir devletin ülkesi ve uyrukları üzerindeki yetkilerin tümü egemenliktir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’’ sözünden hareketle; egemenlik üstünde bulunduğumuz toprak parçasındaki hakimiyetimizdir. Türk milleti, egemenliğini  Anayasa esaslarına göre kullanmaktadır. Bu ilke Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin temelini oluşturmaktadır.

Son dakika: TBMM 100. yıl anısına gazete çıkarttı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ; 23 Nisan 1920 ‘ de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açmıştır. Gelecek nesilleri her zaman önemseyen ve tüm umudunu gençlikten yana kullanan Atatürk; bu özel günü çocuklara hediye etmesiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanmaya başlamıştır.

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' K. Atatürk 23 NİSAN KUTLU OLSUN |  Gölcük Haber Gazetesi

23 Nisan’ da yapılan törenler ve kutlamalar günün önemini bizlere vurgulamaktadır. Milli birlik ve beraberliği de bu özel günde bir kez daha görmekteyiz.

23 Nisan Anıtkabir'de kutlandı Sayfa 1 | TRT Haber Foto Galeri

23 Nisan…

Çocuklar gelecek nesillerin bugünden atılan tohumlarıdır. Dil, din ve ırk ayrımı yapmadan tüm çocukların bir kabul edildiği bu önemli gün ; çocuklarda ayrım yapılmaması gerektiğini hepsini bir kümede toplamamız gerektiğini bizlere net olarak vurgulamaktadır.

Çocuk, dünyaya boş bir saflık ile gelir. Bu boşlukları bilinçli ve yararlı şekillerde doldurmak ise yetişkinlerin görevidir. Gelecek nesillerin fenerlerini yakacak çocuklarımıza şimdiden tüm umut ve olanak kapılarını açmalıyız.

Discover English on Twitter: "GELECEĞİN MİMARI ÇOCUKLARIMIZA HEDİYE EDİLEN  23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN! #ingilizce  #ingilizcekursu #english #bakirkoy #23nisan #bayram #childrensday  https://t.co/dFjn084J6i" / Twitter

Çocukların önemini her zaman bilen Mustafa Kemal Atatürk’e ; bu özel gün ve yaptığı tüm yenilikler için minnetlerimizi sunarız.

Geleceğin egemenlik liderleri olarak her zaman ATAMIZIN İZİNDEYİZ.

Bu ”23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.