08/03/2022

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nedir ?

ile Arfbot

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün nasıl ortaya çıktığını biliyor musunuz? Dünya Kadınlar Günü neden her sene 8 Mart gününde kutlanır?

İnsanlık ve kadınlar için önemli bu günü tam da 8 Mart gününde konuşalım.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nedir?

8 Mart 1857 yılında New York’ da dokuma işçilerinin daha iyi çalışma koşullarına sahip olabilmek adına bir eylem gerçekleştirmeleri üzerine fabrikada bir yangın çıkmıştır. Bu yangınınn sonucunda işçiler yangından kaçamamıştır ve çoğunluğu kadından oluşan 129 işçi can vermiştir. İşçilerin cenaze törenine New York halkının büyük çoğunluğu katılmıştır. Bu olay üzerine de her sene hayatını kaybeden kadın işçileri anmak için 8 Mart evrensel bir gün ilan edilmiştir.

Kendi hayat koşullarını iyileştirmek adına hayatını kaybeden kadınların anıldığı bu güne zaman ilerledikçe tüm dünya ülkeleri destek vermeye başlamıştır.

8 Mart Anma Günüdür

Tatsız bir olaydan ortaya çıkan bu gün , artık gündemimize kadınlara özgü olarak adanmış bir gün haline gelmiştir. KADINların bir gün değil her gün önemsenmesi gerektiği bir kez daha kutlamalar eşliğinde topluma duyurulmaktadır.

Bir Gün Değil Her Gün “Kadınlar” Günü

Özellikle son  zamanlarda kadınlara yönelik şiddet ve istismar durumları bir hayli artmıştır. Uygulanan yasalar ve yaptırımlar bu davranışların önüne geçmemektedir. Her sene olduğu gibi bu sene de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için beklentimiz gelecek yıl çok daha umutlu ve yaşanılabilir bir dünyada kutlamalar yapmaktır.

Kadınlar…

Kadınlar çiçek değildir” yeri geldiğinde demir gibi sağlam da durabilirler. Çiçek gibi olan ise kadınların o güzel kalpleridir.

Kadın evinin hanımı” olmayacaktır. Kadın evinin her şeyi olacaktır. Maddi ve manevi tüm desteğini veren güçlü yapısı olacaktır.

“Bunlar kadın işi değil” denmemelidir. Kadınlar yolda kaldığında arabalarının tekerleğini de değiştirebilir, önemli bir şirkette yönetici de olabilir, tren de kullanabilir.

Kadınlar eksik ya da güçsüz değillerdir.” Kadın isterse bir boks maçında , bir futbol maçında ya da bir araba yarışında tüm gücünü kullanarak en iyi başarılara imza atabilir.

Kadınlar medeniyettir. Kadının olmadığı ya da önemsenmediği bir toplum medeniyete asla erişemeyecektir.

Harvard Business School Elects First Female Co-Presidents | The Harbus

Kadın erkek ayrımının yapılmadığı, küçük yaştan itibaren her kadının daha huzurlu, güvenilir bir şekilde yaşayacağı ve sırf kadın olduğu için fırsat eşitsizliğinin olmadığı bir dünya en büyük temennimizdir.

Arfbot.com ekibi olarak dünyamızı aydınlatan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar kucak dolusu güç ve sevgilerimizi onlara iletiriz.