23/11/2022

Yenilenebilir Enerji Nedir? Çocuklar İçin Bilgiler

ile Arfbot

Yenilenebilir enerji nedir? Güneş enerjisi nedir? Rüzgar enerjisi nedir?

Yenilenebilir Enerji Nedir?

Güneş ışığı, rüzgar, yağmur, jeotermal ısı gibi doğal kaynaklardan elde edilebilen ve insan zaman ölçeğinde doğal olarak yenilenen kaynaklardan elde edilebilen enerjidir.

Güneş Enerjisi Nedir?

Kaynağı Güneş olan ısı ve parlaklıkla elde edilen enerji türüdür. Güneş enerjisi, paneller sayesinde güneşten gelen ısı ve ışığın elektriğe çevrilmesiyle oluşan bir kaynaktır. Güneş enerjisi panelleri üzerinde yer alan hücreler sayesinde güneş ışınlarını bünyesinde barındırarak doğru akım oluşturur. Güneş panelleri silikondan yapılıyor. Güneş ışığı panelin üzerine düştüğünde, silikonun yapısındaki elektronlar hareketleniyor. Elektronlar, paneldeki kablolar üzerinde ilerlemeye başlıyor. Ve elektrik elde ediliyor. Güneş panellerinde üretilen elektrik özel “güneş pilleri”nde depolanmaktadır. Güneş ışığı olmadığında elektronların hareketi duruyor ve elektrik üretilmiyor. İşte piller bu durumda devreye giriyor. Gece ya da güneş olmadığında bu pillerde depolanan enerji kullanılıyor.

Rüzgar Enerjisi Nedir?

Rüzgar gücü, elektrik üretmek için rüzgar türbinleri, yel değirmeni, rüzgar pompaları veya gemileri yürütmek için yelkenler kullanılarak rüzgarın kullanışlı formundaki rüzgar enerjisinin kullanım yollarıdır. Bu enerji türünde kaynak rüzgar olduğu için kendi kendine yenilenebilme özelliğine sahiptir.

Bu “Yenilenebilir Enerji Nedir? Çocuklar İçin Bilgiler” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yaralı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarınız için; tıklayınız.