24/11/2022

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

ile Arfbot

Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlarız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, hepimizin görmüş olduğu elinde tebeşir ile karatahtanın önünde Latin harflerini öğrettiği resmin tarihi 24 Kasım 1928’dir. Atatürk o gün Başöğretmenlik görevini üstlenir. Kendisine Başöğretmenlik ünvanı da o gün verilir.

Ülkenin çok düşük olan okuma yazma seviyesini yükseltmek için uygulanan Millet Mekteplerinin açılış günüdür o gün. Millet Mektepleri okuma yazma oranı çok düşük olan yeni Cumhuriyetimizin Ülkemizin okuma yazma oranını mümkün olduğunca yükseltmek için 20 yıl süresince uygulanır ve 20 yılın sonunda yüzde 10’larda olan okuma yazma oranı yüzde 20’lere çıkarılır. Millet Mekteplerinin açıldığı gün olan 24 Kasım Atatürk’ün doğumunun 100.yıl dönümü olan 1981 yılından itibaren Ülkemizde “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Yeni neslin mimarları olan öğretmenlerimizi bir gün bile olsa mutlu etmek, onlara olan borcumuzu bir nebze de olsa ödeme fırsatı bulmak için her sene 24 Kasım gününü Öğretmenler Günü olarak kutlarız. Onlara duyduğumuz saygı ve sevgi süreklidir. Öğretmenlerimiz hayatımızın yol haritalarıdır. Hayat yolumuzu onlar sayesinde daha iyi çizeriz. Öğrencilerini daha güzel yarınlara hazırlar. Onlara sevgiyi, saygıyı, ahlakı aşılamak için ışıklar saçar. O ışıklar ki binlerce öğrencinin yolunu aydınlatır, karanlık dünyasını aydınlığa boğar.

Bu “Öğretmenler Günü Kutlu Olsun” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.