09/12/2022

ArfBot Harita: Fransa’ya Hoş Geldiniz!

ile Arfbot

Fransa Kimlik Kartı, Fransa Nerededir? Fransa İklimi, Fransa’da Yaşam, ArfBot Harita Fransa Gezisi

Başkenti Paris olan Fransa’da ana karadaki 12 bölge ve Korsika Adası’ndan oluşan toplam 13 bölgesi vardır. Beş adet bölge de deniz aşırı uzaklıkta olup Fransa’ya bağlı olan topraklar için ayrılmıştır. Kısa zaman önce 27’den 18’e indirilen bu bölgelerden altı tanesinin isimleri konulmuştur. En büyük şehirleri arasında Marsilya, Lyon, Nice, Nantes, Strasbourg, Montpeiller, Bordo, Nimes, Aix-en-Provance, Rouen ve Toulouse vardır.

  • Başkenti: Paris
  • Yönetim Şekli: Cumhuriyet
  • Yüzölçümü: 550.000 kilometrekare
  • Nüfusu: 67.5 milyon
  • Konuşulan Dil: Fransızca
  • Para Birimi: Euro

Fransa Nerededir?

Avrupa’nın batısında yer alan Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, Almanya, Lüksemburg ve Belçika ile sınır komşusudur. Fransa, İngiliz Kanalı’ndan, Akdeniz’e, oradan Kuzey Denizi’ne kadar geniş alanları kapsar.

Fransa İklimi

Kıta Fransası, Avrupa ana karasının batısında, 41 ile 51 kuzey paralelleri arasında yer almaktadır. Kuzey ve kuzeybatı kesimlerinde ılıman iklim egemendir ve denizelliğin etkisi iç bölgelerin de iklimlerini biçimlendirmektedir. Güneydoğuda ise Akdeniz iklimi egemendir.

Fransa’da Yaşam

Fransa’ya gitmek isteyenler için en uygun dönem Mayıs ve Ekim aralığıdır. Ülkenin Akdeniz kıyısı yaz mevsimi için ideal tatil beldelerini oluşturmaktadır. Kış turizmi için Pireneler ve Alpler en doğru tercih olacak demek mümkündür. Fransız Alpleri için en uygun dönem ise ocak ve şubat ayları diyebiliriz. Fransa’nın güney haricindeki tüm bölgelerinde yoğun kar yağışı hakimdir. Bölgedeki ulaşım kanallarını otobüs, yer altı metroları ve raylı sistem olarak tabir edilen RER sistemi oluşturuyor. Fransa denilince ilk olarak kökeni orta çağlara kadar uzanan Fransa yemek kültürü, Fransız Devrimi ve Napolyon döneminde ün kazanmış ve bugünkü şekline ulaşmıştır. Peynirleri, kırmızı etten, deniz ürünlerine, kaz ciğerinden salyangoza, kuruvasandan, creme brule ve baget ekmeğine kadar çeşitli yemek kültürüne sahiptirler. Bu yemeklere zenginlik katan ise sanat eserini andıran şık sunumlardır.

ArfBot Harita Fransa Gezisi

ArfBot web sayfasında Haritalar kısmına tıklayarak Fransa’yı metaverse haritasında gezebilirsin. Bu heyecan dolu maceraya çıkmaya ne dersin?

Bu “ArfBot Harita: Fransa’ya Hoş Geldiniz!” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.