22/12/2022

ArfBot Harita: İngiltere’ye Hoş Geldiniz!

ile Arfbot

İngiltere Kimlik Kartı, İngiltere Nerededir? İngiltere Nerededir? İngiltere İklimi, İngiltere’de Yaşam, Arfbot Harita İngiltere Gezisi

Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı veya yaygın adıyla Birleşik Krallık; Avrupa anakarasının kuzeybatı kıyılarında, kuzeybatı Avrupa’da egemen bir ülkedir. Birleşik Krallık; İngiltere, İskoçya, Galler ve diğer ülkelerden İrlanda Denizi ile ayrılan Kuzey İrlanda olmak üzere dört kurucu ülkeden oluşur.

  • Başkenti: Londra
  • Yönetim Şekli: Anayasaya Dayalı Monarşi
  • Yüzölçümü: 1.577.3 kilometrekare
  • Nüfusu: 8.539.000 milyon
  • Konuşulan Dil: İngilizce
  • Para Birimi: Sterlin

İngiltere Nerededir?

Birleşik Krallık’ı meydana getiren dört ülkeden biridir. Batıda Galler ve kuzeyde İskoçya ile komşudur. Kuzeybatısında İrlanda Denizi, güneydoğusunda da Kelt Denizi bulunur. Ülkenin doğusunda, kıta Avrupası ile ayrıldığı yerde Kuzey Denizi; güneyinde ise Manş Denizi bulunur.

İngiltere İklimi

Ülkede nemli deniz iklimi hakimdir. Yazları serin, kışları ılık geçer. Yıl boyunca yağmur görülür. Yağış en çok Kasım ayında gerçekleşir. Yazın ortalama sıcaklık 17°C, kışın ise 7°C dir. Havanın kapalı olduğu gün sayısı fazladır ve sis görülmektedir.

İngiltere’de Yaşam

Yüzlerce milletten insanın yaşadığı İngiltere tam anlamıyla kozmopolit bir toplumdur. Özellikle de Başkent Londra. İngiliz mizacı bir hayli mesafelidir. Nezakete ve görgü kurallarına çok önem verilir. İngiltere, aynı zamanda en fazla turist çeken ülkelerden bir tanesidir. Özellikle, Londra, yılın her dönemi dünyada en çok turistin ziyaret ettiği yerlerden olmuştur. İngiltere’nin  neden bu kadar turist çektiği ise özellikle edebiyat alanında birçok saygın yazarın yaşadığı toprakları ziyaret etmek önde gelen sebeplerdendir. Ayrıca dünyanın en kaliteli ligi Premier Lige ev sahipliği yapması da İngiltere’yi ayrıca çekici kılmaktadır.

Arfbot Harita İngiltere Gezisi

ArfBot web sayfasında Haritalar kısmına tıklayarak İngiltere’yi metaverse haritasında gezebilirsin. Bu heyecan dolu maceraya çıkmaya ne dersin?