06/03/2023

ArfBot Harita: Japonya’ya Hoş Geldiniz!

ile Arfbot

Japonya Kimlik Kartı, Japonya Nerededir? Japonya’nın İklimi, Japonya’da Yaşam, Ojigi Nedir? Sakura Nedir? Arfbot Harita Japonya Gezisi

Japonya, Asya’nın doğusunda bulunan bir adalar ülkesidir. Bu ülke dört büyük ada ve pekçok küçük adadan oluşmaktadır. Büyük olan adalar Hokkaido, Honşu, Şikoku ve Küşü. Honşu en büyük adadır. Başkent Tokyo’da bu adada bulunmaktadır.

  • Başkenti: Tokyo
  • Yönetim Şekli: Parlementer Anayasal Monarşi
  • Yüzölçümü: 378.000 kilometrekare
  • Nüfusu: 125,7 milyon
  • Konuşulan Dil: Japonca
  • Para Birimi: Yen

Japonya Nerededir?

Doğu Asya ‘da yer alan Japonya, bir adalar ülkesi olup Japon Denizi ile Kuzey Pasifik Okyanusu arasında bulunmaktadır.

Japonya’nın İklimi

Kuzey kesimlerde yazlar sıcak ve kısa, kışlar uzun ve oldukça soğuk geçmektedir. Orta kesimlerde sıcaklıklar daha yüksekken, güney kesimlerde tropikal iklim hakimdir. Ülke genelinde yağış ve nem yüksektir.

Japonya’da Yaşam

Japonya’da yaşayan insanların sürdürdüğü geleneksel yaşam, bugün büyük şehirlerde özellikle başkent Tokyo’da yerini batı tarzına bırakmıştır. Tokyo’da çok sayıda gökdelen ve yüksek binalar mevcuttur.

Tokyo gibi kalabalık kentlerde “kapsül otel” denilen küçücük odalı oteller bulunuyor. Bu odalar o kadar küçük ki içlerinde genellikle sadece yatak, mini televizyon, çalar saat ve ışık bulunuyor.

Japonya ekonomik açıdan Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasındadır. Bunu sanayisinin çok gelişmiş olmasına bağlayabiliriz. Bilim ve teknoloji alanlarında da çok gelişmiştir. Dünya’nın en ünlü robotlarından birisi olan ASIMO da Japonya’da Honda adlı bir firma tarafından geliştirilmiştir. Asimo hem yürüyebiliyor hem konuşabiliyor.

Ojigi Nedir?

Japonlar temas etmekten çok hoşlanmazlar. Bu sebeple karşısındaki insana olan saygılarını göstermek için hafifçe eğilmeyi tercih ederler. Sabah, akşam ya da günün herhangi bir saatinde karşılarındaki kişiyle eğilerek selamlaşırlar. Bu selamlaşma türüne verilen isim “Ojigi”dir.

Sakura Nedir?

Sakura kelime olarak “çiçek açması” anlamına gelmektedir. Kiraz ağacı çiçeği, Japonya’nın resmi olmayan fakat en çok ilgi çeken ve en bilinen milli çiçeğidir. Japonya’da bu doğrudan kiraz ağaçlarının çiçeklenmesini anlatır. Kiraz çiçekleri baharın gelişiyle beraber güneyden başlayarak ülkeyi kuzeye doğru pembenin, sarının tonlarına ve beyazın saflığına teslim eder. Fakat bu teslim ediş kısa sürelidir. Ağaçların bazıları bir iki hafta bazıları ise bir iki gün içerisinde çiçeklerini döküyor. Doğanın yarattığı bu çiçek festivali, anları ve mekanları kısacık süren büyülü bir masal haline getiriyor.

ArfBot Harita Japonya Gezisi

ArfBot web sayfasında Haritalar kısmına tıklayarak Japonya’yı metaverse haritasında gezebilirsin. Bu heyecan dolu maceraya çıkmaya ne dersin?

Bu “ArfBot Harita: Japonya’ya Hoş Geldiniz!” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.