27/02/2021

Sizlerden Gelen Oyunlar: Youtube’da!

ile Arfbot

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, GARAJ Girişimcilik Merkezi, Dijital Çağ Atölyesi, SAMM Teknoloji ve Arabamiyika.com katkılarıyla ArfBot.com tarafından düzenlenen Arfbot Oyun Kodlama Yarışması için, 8-14 yaş arası çocuklarımız Microsoft MakeCode Arcade üzerinden yarışma temasına uygun oyunlarını kodlayıp tarafımıza göndermişlerdir.

Çocuklara Özel Türkçe Arama Motoru “ArfBot” temalı arcade oyunlarıyla tarafımıza başvuru yapan çocuklar yarışmaya yoğun bir ilgi göstermişlerdir. Türkiye’nin dört bir köşesinden gönderilen yüzlerce oyun, yarışmanın tahmin edilen yaygın etkisinin çok daha ileri bir boyuta taşınmasını sağlamıştır.

Katılımcıların büyük bir kısmının yarışma dökümanını dikkatlice okuyup temayı doğru aktaran oyunlar kodlaması, yarışmanın amacına ziyadesiyle ulaştığının göstergesi olmuştur. Bununla birlikte yarışma ile ilgilenen tüm çocuklara hem güvenli internet hem de kodlama konularında bilinç ve farkındalık kazandırdığımız görülmektedir.

Pandemi döneminde ekran ile kurdukları ilişki ile doğru orantılı olarak oyun bağımlılıkları artan çocuklarımızı, teknoloji tüketiciliğinden oyun üreticiliği noktasına taşımaya gayret gösteren yarışmamıza destek veren herkese ve özellikle çözüm oratklarımız;

-TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi,
-GARAJ Girişimcilik Merkezi,
-SAMM Teknoloji ve SAMM Market,
-Djital Çağ Atölyesi,
-Arabamiyika.com’a bir kez daha çok teşekkür ederiz.

27/02/2021 tarihinde gerçekleştirilen ArfBot Oyun Kodlama Yarışması 2021 çevrim içi final etkinliğinden sonra, tarafımıza gönderilen oyunların bir kısmını kolajlayıp sizlerle paylaşarak başvuru sahiplerini onore etmek istedik ve izlemiş olduğunuz videoyu hazırladık.

Çevrim içi (online) olarak yapılan “muhteşem final etkinliği” kayda alınmıştır ve bir müddet sonra video paylaşım sitesi YouTube.com üzerinden kamu ile paylaşılacaktır.

En yakın zamanda yeni etkinliklerimizle alakalı sizleri bilgilendirmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz. Açıklayacağımız sürprizlerimiz için takipte kalmanızı öneririz.

Yarışmadan sonra da “çocuk dostu, akıllı, ücretsiz ve güvenli Türkçe arama motoru ArfBot’u” takip edeceğinizi umut eder, sağlıklı ve huzurlu günler dileriz.

Arfbot.com Ekibi | Çocuklara Özel Arama Motoru ©

#arfbot #arfbotoyunkodlamayarismasi #gelecegiuretenler #makerkids #dijitalcagatolyesi #tobbetü #tobbetülüyüz