15/06/2022

Aritmetik Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Aritmetik nedir? Aritmetik dizi nedir? Mental aritmetik nedir? Kullanım alanları nerelerdir?

Aritmetik Nedir?

Sayılarla yapılan, dört temel işleme aritmetik denir. Aritmetik sayı bilimidir. Toplama, çıkarma, çarpma, bölme işlemlerinin tümünü aritmetiğin temel yapı taşıdır. İşlem yaparken kuvvet alma ve kök alma işlemleri de aritmetiğe dahildir. Kesirlerle, oranlarla, yüzdelerle yapılan işlemleri de aritmetik kapsar. ‘Sayı’ ve ‘Sanat’ anlamına gelen kelimelerin köklerinden birleşek türemiştir, anlamı sayma sanatıdır.

Aritmetik Dizi Nedir?

Matematiğin sayılar arasındaki ilişkilerini ve sayıların problem çözmedeki işleviyle ilgilenen bilim dalına aritmetik demiştik. Aritmetik dizi ise, art arda ilerleyen sayıların arasında olan sabit farklardır. Kısaca anlatmak gerekirse, aritmetik dizide sayıların arasında olan fark hep aynıdır. Aritmetik ilerleme olarak da adlandırılır. Ardışık terimlerin arasındaki farkın sabit olduğu sayı dizisidir.

Mental Aritmetik Nedir?

Türkçe karşılığı ‘zihinsel aritmetik’tir. Mental aritmetik, çocukların işlem yapma hızını geliştirir. Zihinsel hesaplamanın amacı, sadece zihinden matematik yapmak değildir. Ellerin koordine bir biçimde hareketini ve hayal gücünü bir araya getirerek, çocukların sağ ve sol beynini aynı anda çalıştırdığı sistemdir. Mental aritmetikle dört işlemi daha kolay yaparken, eşliğinde odaklanma, dinleme, anlama ve yaratıclığı da besler.

Kullanım Alanları Nerelerdir?

Hayatın her alanına karşımıza çıkar. Basit günlük hesaplamalar, ileri bilimsel ve matematiksel işlemler ve işletme hesaplarına kadar her alanda karşımıza çıkar. Hemen herkes tarafından kullanılır. Çocuk yaşlardan itibaren günlük olarak hayatın her alanında kullanmaya başlarız.

Bu “Aritmetik Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara: arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.