19/01/2023

Asteroitler Nedir? Çocuklar İçin Bilgiler

ile Arfbot

Asteroitler nedir? Asteroitlerin özellikleri nelerdir? Asteroit Kuşağı nedir?

Asteroitler Nedir?

Asteroitler Güneş’in etrafında dolanan küçük ve taş benzeri gök cisimleridir. Bulutsuz ve ışık kirliliğinin olmadığı bir yerde gece gökyüzüne baktığımızda bir çok parıldayan noktacık görürüz. Bu noktacıkların çoğu yıldızken bir kaçı da gezegenlerdir. Asteroitler, bu gezegenler arasında bulunurlar.

Aslında asteroitlerin gezegenlerin yapı taşı olduğu düşünülür. Gezegen olabilecek kadar büyüyemeyen cisimler bu halde güneş sistemimizde yer almaya başlar. Bu nedenle asteroitlere “Küçük Gezegenler” adı verilir.

Asteroitlerin Özellikleri Nelerdir?

Asteroitler uzayda, Güneş’ten farklı uzaklıklarda ve farklı konumlarda yer alabilirler. Gezegenler gibi çoğu kendi yörüngesinde hareket eder. Hatta bazı asteroitlerin uydusu bile vardır. Gezegenler gibi yuvarlak değil, daha çok kopmuş kaya parçaları gibi düzensiz görünürler. Çok küçük ve çok büyük olabilirler.

Asteroit Kuşağı Nedir?

Mars ve Jüpiter arasında bulunan, asteroitlerinde çoğunun görüldüğü bölgeye Asteroit Kuşağı adı verilmektedir.

Asteroit Kuşağı’nın genişliği yaklaşık 150 milyon kilometredir. Bu bölgedeki asteroitler arasında ortama 1 milyon kilometrelik uzaklıklar vardır.

Bu “Asteroitler Nedir? Çocuklar İçin Bilgiler” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.