20/01/2023

Aydın Sayılı Kimdir? Çocuklar İçin Bilgiler

ile Arfbot

Aydın Sayılı 2 Mayıs 1913’te İstanbul’da doğmuştur. Ailenin üçüncü çocuğu olan Sayılı babasının görevi nedeniyle çocukluğunun bir kısmını İran’da geçirmiştir.

İlköğretimini İstanbul, orta öğretimini Ankara’da tamamlamıştır. Eğitimlerinde göstermiş olduğu başarılar dolayısıyla dönemin Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, üstün başarılı bu öğrenci ile özel olarak ilgilenilmesini istemiştir. Dönemin Milli Eğitim Bakanı da Aydın Sayılı’yı bilim tarihine yönlendirmiş ve geri kalan tüm eğitimlerini bu alanda tamamlamıştır.

Yurt dışında yüksek eğitimlerini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönüp Ankara Üniversitesi’ne göreve başladı. Bu süreçte 1952 yılında Profesör, 1958 yılında da Ordinaryüs Profesörlük ünvanını almıştır.

1993 yılında vefat eden ve büyük başarılarıyla tanınan Sayılı, şuanda da kullanmakta olduğumuz 5TL’nin arka yüzünde yer almaktadır.

Bu “Aydın Sayılı Kimdir? Çocuklar İçin Bilgiler” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.