22/08/2022

Başka Bir Alem: Karıncalar

ile Arfbot

Karınca nedir? Karıncaların özellikleri nelerdir? Karınca çeşitleri nelerdir? Firavun Karıncası nedir?

Karınca Nedir?

Yaban arıları ve arılarla birlikte zar kanatlılar ailesinde yer alan, sosyal yaşam gösteren böceklere verilen addır.

Karıncaların özellikleri nelerdir?

Karıncalar yeşil, sarı, mavi hatta mor tonlarında renklere sahip olabilirler. Kendi ağırlıklarının 20 katına kadar taşıyabilmektedirler. Katı besinleri yutamazlar. Besinlerin sularını emerek beslenirler. Dokunma ve koku alma duyuları içinde antenlerini kullanırlar. Genellikle koloni halinde yaşamayı tercih eden bu canlılar çalışkanlıklarıyla ünlenmişlerdir.

Karınca Çeşitleri Nelerdir?

Dünya üzerinde 10.000’den fazla karınca çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlilik arasında en çok bilinenler; Siyah bahçe karıncası, Firavun karıncası ve Kırmızı orman karıncalarıdır. Her biri birbirinden farklı özellik gösterse de hepsinin ortak özelliği diğer canlılarla aralarında ki boyut farklılığıdır.

Firavun Karıncası Nedir?

2mm boyutunda sarımsı veya açık kahverengi tonlarında olan bu karıncalar vücutlarının saydam yapılı olmasıyla dikkat çekmektedir. Karın bölgelerinde bulunan siyah nokta Firavun karıncalarının en dikkat çekici özelliklerindendir. Neredeyse dünyanın her bölgesinde bulunan firavun karıncaları güvenli buldukları bütün alanlarda kolonileşip yuva kurabilme özelliğine sahiplerdir.

Bu “Başka Bir Alem: Karıncalar” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.