14/12/2021

Doğa Kodlarında: Scratch Cup Yarışması

ile Arfbot

Hem oyununu yapıp hem de doğayı kurtarmak ister misin? Ödüllü bir yarışmayla kendi oyununu kodlamaya hazır mısın?

QNB Finansbank ve Habitat Derneği işbirliği ile düzenlenen Scratch Cup 8-14 yaş arası öğrencilerin Scratch 3.0 üzerinden, “Doğayı Kurtar” teması göz önünde bulundurularak kendi oyunlarını yapmaları için oluşturulmuştur.

Çocukların yaşadıkları dünyaya duyarlı olmalı ve bu gezegene sahip çıkmaları teşvik edilirken dijitalde üretici olmaları da desteklenmiştir.

Takım başvurularında 8-10 yaş ilkokul grubu , 11-14 yaş ortaokul grubu baz alınacaktır. Öğrencilerin minimum 2, maksimum 3 kişilik takımlar halinde katılabilecekleri yarışma için başvurular öğretmenleri tarafından yapılması gerekmektedir.

Başvurular arasından ilkokul ve ortaokul kategorisinden beşer, toplamda 10 grup öğretmen ve velileriyle beraber finale çağrılacaktır. Finalde ise oyunlar jüri karşısında tanıtılacaktır.

Peki oyununu kodlarken nelere dikkat etmelisin?

Kodlarını yazarken, o kodları açıklayacak yorumları yazmalı böylece jüri üyelerinde yaptığın projeyi daha iyi tanıtmalısın.

Oyununda bir sorunu, bu sorunun olumsuz sonuçlarını ve bu sonuçlara çözüm önerilerini yaratıcılıkla beraber işlemelisin. Unutma her bir kodun bir nedeni olmalı !

Oyununu yaparken başkaları tarafından da anlaşılabilir olmasını göz önünde bulundurmalısın.

Yarışmaya başvurunu yaparken projenini detaylı anlatmalı küçük notlarla önemli noktaları belirtmelisin .

Son başvuru tarihi 31.12.2021 olan bu yarışmaya katılmak için tıklayınız.

Yarışmaya katılacak tüm arkadaşlarımıza Arfbot ekibi olarak başarılar dileriz.

Bu “Scratch Cup Yarışması” ve çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara,videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Arfbot Çocuklara Özel Arama Motoru ©️ Artık Türkçe!
Çocuk dostu, akıllı, ücretsiz ve güvenli Türkçe arama motoru Arfbot yurt dışındaki başarılı örneklerinden sonra sonunda Türkiye’de!