13/12/2021

Atölyem Elimde : Sürpriz Kutusu

ile Arfbot

Tatil günlerinde ya da boş kaldığınızda evdeki malzemeleri kullanarak tasarım yapmaya çalıştığınız oldu mu? Ya da ‘’ Şu süt kutusunu nasıl değerlendiririm diye düşündüğünüz?

Çoğu zaman aklımızdan böyle fikirler geçse de bazen malzeme eksikliğinden bazen de uğraşmak istemediğimizden bu fikirlerimizden vazgeçmiş olabiliriz.Peki ya süt kutusu tabletimiz ya da cep telefonumuzda olsaydı ve hatta boş bir kutuyu oyuncak haline çevirebilecek tüm malzemelerde içinde olsaydı, o zaman hayal dünyamızı somutlaştıramaz mıydık?

İşte tam da hayallerimizin aklımızda kalmak yerine dijital ekranlarda yer alması için TRT Çocuk Sürpriz Kutusu uygulaması bugün konumuz.

TRT Çocuk Sürpriz Kutusu adlı uygulamayı cep telefonu, tablet vb. cihazımıza yükledikten sonra karşımıza ‘’Sürpriz Kutusu’’ ekranı ve altında da geri dönüşüm işareti gelmektedir. Atölye ve oyun kısmına geçebilmek için geri dönüşüm butonuna basmamız gerekmektedir.

Geri dönüşüm butonuna bastıktan sonra karşımıza ‘’ Bölümler’’ sekmesi gelmektedir ve uygulamayı yeni yüklediğimiz için birinci bölüm hariç diğerleri kilitli haldedir. Bölümleri geçtikten sonra aşağıda da gördüğünüz gibi kilitler açılmaktadır.

Bölümümüzü de seçtikten sonra ekran ikiye ayrılmaktadır.  Sağ kısmında atölye sol kısmında ise oyun sekmeleri mevcuttur.

Seçimimizi yaptıktan sonra karşımıza kilitli bir yeşil ev ve evin üzerinde de dokunma işaretleri çıkmaktadır. Belirlenen yerlere dokunduktan sonra oyunda ya da atölyede kullanacağımız eşyalar çıkmakta ve sol tarafa yerleşmektedir.Eğer oyun sekmesini seçtiysek verilen malzemeleri istenilen yerlere yerleştirmemiz gerekmektedir. Atölye kısmında ise verilen malzemeler dışında makası da kullanabilir kendi tasarımlarımızı oluşturabiliriz.

Hem oyun hem de tasarım çalışmalarımız bittikten sonra bir tebrik mesajı bizi karşılamaktadır. Gelen mesajın altındaki kamera sekmesine tıklayarak yaptığımız çalışmayı galerimize kaydedebiliriz.

Atık malzemeleri kullanarak ‘’Sıfır Atık’’ mesajı bu uygulama sayesinde bizlere bir kez daha iletilmekte , ‘’Çöpe atma, dönüştür’’ mesajı ise sizlere Arfbot sayesinde gönderilmektedir.

Uygulamayı Ios üzerinden indirmek için tıklayınız.

Uygulamayı Android üzerinden indirmek için tıklayınız.

Bu “TRT Çocuk Sürpriz Kutusu” ve çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara,videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Arfbot Çocuklara Özel Arama Motoru ©️ Artık Türkçe!
Çocuk dostu, akıllı, ücretsiz ve güvenli Türkçe arama motoru Arfbot yurt dışındaki başarılı örneklerinden sonra sonunda Türkiye’de!