müzik
16/03/2022

Elektronik Müzik Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Elektronik müzik nedir Diğer müzik türlerinden farkı nedir? Enstrüman kullanmadan müzik yapabilmek mümkün müdür? Bilgisayar müzik aleti olarak kullanılabilir mi ?

Gelişen teknolojinin oluşturduğu başlıklardan biri olan elektronik Müzik ile ilgili hep birlikte konuşalım.

Müzik Nedir?

Müzik, organize edilmiş sesler topluluğudur. Ritimlerin ve seslerin birleşimi ile ortaya müzik çıkmaktadır. Müziğin dinlenebilir olması için sesler ve ritimlerin belirli bir ahenkte olması gerekmektedir. Müziğin temel amacı kulağa hoş gelmesi ve dinleyiciyi bu müziği dinlemeye davet etmesidir.

Elektronik Müzik Nedir?

Elektronik müzik, müziğin kodlarla yapılmasıdır. Herhangi bir enstrüman olmadan yazılım ve kodların belirli bir ahenk oluşturmasıyla elektronik müzik oluşur. Elektronik müziğin yapılabilmesi için bir bilgisayara ya da elektronik cihaza ihtiyaç vardır. Bu sayede nota bilgisi olmayan insanlar bile kendi müziklerini oluşturabilirler.

Elektronik Müzik

Sanat ile dijitalin birleşiminden ortaya çıkan elektronik müzik, üretici olmayı desteklemektedir. Üretilen her müzik bizlere ait olan eserlerdir. Bu eserleri hangi ortamda kullanırsak kullanalım telif hakkı durumu söz konusu olmayacaktır.

Elektronik müzik, internette var olan birçok platform üzerinden yapılabilir. Belirli ses looplarını bir araya getirdikten sonra kendi kulak zevkimize göre gürlük, tizlik, vurgu vb. ayarlamaları yapabiliriz. Eğer enstrüman çalmayı biliyorsak çalmak istediğimiz enstrümanı yapacağımız müziğin ekranınıda açıp bilgisayar üzerinde çalabilir ve kaydedebiliriz. Kaydetme işleminden sonra ise müziğimizin istediğimiz kısmında kullanabilir.

Kanepe üzerinde Sentezleyici Ile şık Küçük Kız

Dünya genelinde oldukça fazla kullanılan elektronik müzik hem sanatçıların çağa ayak uydurmasını sağlamış hem de daha hızlı bir şekilde kitlelere ulaşmalarına olanak sağlamıştır.

Elektronik Müziğin Çocuklar İçin Önemi

Küçük yaştan itibaren teknolojiyle büyüyen çocuklar, karşımıza çıkan bu yeni terimler ile üreticiliğe yönlenmektedirler. Bilgisayar oynayıp teknolojiyi tüketmek yerine elektronik müzik platformlarını kullanarak hem eğlenip hem de üretebilirler. Teknoloji geliştikçe yeni başlıklar çıkacak , yeni başlıklar ise önce toplumun en küçük bireylerine değecektir. Üreticilik boyutunda teknolojiyi değerlendirmek ise çocuklara her zaman kazandıracaktır.

Çocuklar kendi müzik üretebilirliklerini gördükten sonra sanatçıların şarkı üretmelerine imkaznsız gözüyle bakmayacaklardır. Böylece kendilerini daha fazla üretmeye de teşvik edeceklerdir.

Elektronik müzik yapma hakkında eğitim veren atölyeler var olmakla birlikte (bknz: Dijital Çağ Atölyesi ), araştırmalar sonucunda elektronik müzik platformları da bulunabilir .

Bu “Elektronik Müzik Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.