24/08/2022

Fotoğraf Çekimi Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Normal çekim nedir? Çoklu pozlama nedir? Kompozisyon nedir?

Normal Çekim Nedir?

Anı yakaladığınız, tek filmlik karelerdir. Normal çekimlerde anı yakalamak en önemli noktalardan bir tanesidir. Normal çekim fotoğraflarının genel amacı anı biriktirmek ve içinde bulunulan zamanı saklayabilmektir. Bu tek filmlik fotoğraf karesini elde etmek için yapmanız gereken tek şey fotoğraf çekme tuşunuz olan deklanşöre bir defa basmanız yeterli olacaktır.

Çoklu Pozlama Nedir?

Aynı film üzerinde birden fazla fotoğrafın çekilmesi işlemi çoklu pozlama olarak adlandırılmaktadır. Bu pozlama yöntemi ile filmi birden fazla kez ışığa maruz bırakmış olursunuz. Denklanşöre birden fazla kez bastığınız için aynı poz üstünde yeni bir poz oluşmuş olur. Bu da aynı fotoğraf karesi içerisinde iki veya daha fazla farklı pozun bulunması demektir.

Kompozisyon Nedir?

Kompozisyon, genel anlamıyla da fotoğrafta kullanım amacıyla da bildiğimizden farklı değildir. Kompozisyonda amacımız, fotoğrafı çekilecek obje ya da konunun kameradan, fotoğraf karesinden anlaşılabilir olması. Aktarmak istediğimiz konuyu kompozisyon ortamımızı tam bir şekilde ayarlayarak karşımızda ki kişiye yanlışsız aktarabilmeliyiz. Bunun için ayarladığımız çekim ortamları ve kullandığımız objeler aktarmak istediklerimizle bağlantılı olmalı. Tüm bunların sağlandığı ortamlar bizim kompozisyonumuzu oluşturur.

Bu “Fotoğraf Teknikleri Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.