22/09/2022

Gökyüzü Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Gökyüzü nedir? Güneş nedir? Ay nedir? Yıldız nedir? Bulut nedir?

Gökyüzü Nedir?

Kişinin açık alanda yukarı baktığında gördüğü, tüm gök cisimlerini çevreleyen boşluktur. Yeryüzünün üstüne mavi bir kubbe gibi kapanmasından dolayı bu boşluk sıklıkla “gökkubbe” şeklinde tanımlanır.

Güneş Nedir?

Dünyamızın içinde bulunduğu sistemin merkezi olarak kabul edilen Güneş, çevresinde gezegenlerin dolaştığı, gezegenlere ışık ve ısı veren büyük gökcismidir. Bu gökcisminin her gün doğup battığını ve parlaklığını görmemiz mümkündür. Küre şekline sahip olan Güneş, yaşamın en büyük enerji kaynağıdır.

Ay Nedir?

Dünya’nın tek, Güneş Sisteminin beşinci uydusudur. Dünya’da iklim koşullarının korunmasına ve devamlılığına yardımcı olan Ay, aynı zamanda Dünya’nın çekirdeğindeki sıvı halin korunmasına yardımcı olur. İçinde bulunduğumuz yeryüzünün geceleri aydınlık olmasına ışığı ile yardımcı olur.

Yıldız Nedir?

Karanlık uzaydaki molekül bulutlarının yüksek yoğunluğa sahip kısımlarının çökmesiyle oluşur. Karanlık uzayda ışık saçan, gökyüzünde bir nokta olarak görünen bu plazma küreleri bir araya toplanarak galaksileri oluşturur. Dünya’dan çıplak gözle görülebilen yaklaşık 6 bin civarında yıldız vardır.

Bulut Nedir?

Serbest bir hava kütlesinde toplanmış, gözle görülebilen su damlacıkları, buz kristalleri veya her ikisinin karışımından oluşan yapıdır. Yer seviyesinden yüksekte bulunan bulutlar, bakıldığında pamuksu bir görünümdedirler.

Bu “Gökyüzü Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.