28/08/2022

Hava Durumu Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Hava durumu nedir? Yağmur nedir? Gök gürültüsü nedir? Kar nedir?

Hava Durumu Nedir?

Atmosferde meydana gelen meteorolojik olayların kısa ve basit tanımı olarak bilinen hava durumu, atmosferde oluşan durumları kısa ve basit şekilde tanımlamamıza yardımcı olur. Bu tanımlamaları, güneşli, yağmurlu, karlı şeklinde yapabilmemizi sağlayan şey hava durumudur.

Yağmur Nedir?

Yeryüzündeki suların buharlaşarak, gökyüzüne ulaşması ve bulutlarda yoğunlaşması sonucu su damlacıkları oluşur. Bulutlar bu su damlacıkları ile dolar. Belli bir zaman sonrada su damlacıkları bulutlar tarafından taşınamaz ve yeryüzüne inmeye başlar. Yeryüzünden buharlaşan sular gökyüzünden tekrar iner ve bu olaya yağmur denir.

Gök Gürültüsü Nedir?

Gök gürültüsü yağmurlu zamanlarda oluşan şimşek ya da yıldırım gibi hava olaylarının olması sonucu ortaya çıkan ses olarak tanımlanabilir. Oluşumu, gördüğümüz şimşek ışıklarının ses yansıması ve oluşturduğu basınçtır.

Kar Nedir?

Yağmur gibi kar da yeryüzündeki suların yoğunlaşması sonucu oluşur fakat karın yağmurdan tek farkı bu yoğunlaşmanın sıfır dereceler altında görülmesi ve yoğunlaşan suların yeryüzüne katı halde inmesidir. Kar, tane olarak yağar ve taneleri altıgen şekilli minik buz kristallerinden oluşur.

Bu “Hava Durumu Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.