27/08/2022

Saat Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Saat nedir? Yaz saati nedir? Kış saati nedir? Biyolojik saat nedir?

Saat Nedir?

Zamanı ölçmek için kullandığımız alettir. İki farklı zaman arasında ki süreyi ölçmeye yarar. Akrep, yelkovan ve rakamlardan oluşur. Saatin rakamları arasındaki açılar 30 derecedir.

Yaz Saati Nedir?

Herhangi bir ülke veya bölgede gün ışığından, öğleden sonraları daha fazla yararlanabilmek için yapılan uygulamadır. Belli bölgelerde, belli zamanlarda periyodik olarak bu uygulama yapılmaktadır. Bu uygulama kapsamında saat, ilkbahar başında ayarlanıp sonbaharda eski haline alınır.

Kış Saati Nedir?

Kışları gün ışığından daha fazla yararlanabilmek için saatlerin geri alınması işlemidir. Yaz saati uygulamasının bittiği vakitte kış saati uygulaması başlar.

Biyolojik Saat Nedir?

İnsan vücudunda hormonal salgılar ve metabolik işlemler başta olmak üzere vücudun kendine belli bir periyot belirlemesidir. Biyolojik saat insanların günlük yaşamındaki çoğu alanı belirler. Acıkma duygusu, sürekli aynı saatte uyanmak gibi olayların hepsi biyolojik saatin bir etkisidir.

Bu “Saat Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.