22/10/2022

İnovasyon Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

İnovasyon Nedir? İnovasyonun Temel Amacı Nedir? İnovasyon Örnekleri Nelerdir? İnovasyon Çeşitleri Nelerdir? İnovasyon Nasıl Yapılır?

İnovasyon Nedir?

Yeni bir ürün ortaya çıkarmak veya zaten varolan bir ürünü daha iyi hale getirmek için özgün ve yaratıcı düşüncelerin geliştirilmesi ve uygulanmasına inovasyon denir.

Örneğin, yıllar yıllar önce tekerleğin bulunması ve kullanılması büyük bir inovasyondur. Benzer biçimde cep telefonunun ve bilgisayarın üretilip satışa sunulması, yıllar içerisinde tasarımının ve işlevlerinin değişip akıllı aygıtlara dönüşmesi en büyük inovasyonlardan biridir.

İnovasyonun Temel Amacı Nedir?

İnovasyon yeni veya iyileştirilmiş ürün, hizmet veya üretim yöntemi geliştirmek ve bunu ticari gelir elde edecek hale getirmek için yürütülen tüm süreçleri kapsar. İnovasyon sürekliliği olan bir faaliyettir.

İnovasyon Örnekleri Nelerdir?

En iyi inovasyonlar genellikle bir sorunu çözmeye çalışırken ortaya çıkar. Örneğin; elektrikli su ısıtıcısı, mikrodalga fırın, güneş gözlüğü, kontak lens, dizüstü bilgisayar, tükenmez kalem veya internet üzerinden yemek sipariş verilmesi, toplu taşımalarda veya otobüslerde televizyon yayını yapılması ve daha birçok örnek inovasyon olarak karşımıza çıkmaktadır.

İnovasyon Çeşitleri Nelerdir? Ve İnovasyon Nasıl Yapılır?

İnovasyon çeşitleri; ürün, pazarlama, hizmet, organizasyonel, iş modeli olmak üzere beş temel başlık altında toplamak mümkündür.

İnovasyon nasıl yapılır sorusuna cevap ise, İnovasyon yapabilmek için öncelikle yeni ve özgün bir fikre ihtiyacınız var. Sonrasında ise bu fikri uygulayarak bir ürün ya da hizmete dönüştürmelisiniz.

Bu “İnovasyon Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.