08/07/2020

Kodu Game Lab: 3 Boyutlu Oyun Tasarım Programı

ile Arfbot

Sevgili oyun severler, hayallerinizdeki oyunu yapmaya hazır mısınız?

Sıradaki yazımız sizin için!

Oyun oynamayı herkes çok sever ama gerçek oyun severlerin en büyük hayallerinden biri kendi oyununu üretmek ve onu kitlelerle paylaşabilmektir.

İşte tam bu nokta da sizi bir platformla tanıştırmak isteriz; https://www.kodugamelab.com/

Kodu Game Lab, Mikrosoft tarafından geliştirilmiş 3 boyutlu ortamlar ve karakterler kullanarak oyun tasarlamayı ve programlamayı kolay hale getiren bir oyun laboratuvarıdır. Kodu, sahip olduğu kolay ve anlaşılır bir arayüzü olan çocukların ve oyun tasarlamaya yeni başlayan yetişkinlerin rahatlıkla kullanabileceği görsel bir programlama dilidir. Kodu ile kendi oyun dünyanızı tasarlayabilir, karakterlere komutlar atayabilir ve kendi oyun senaryolarınızı yaratabilirsiniz. Kodu Game Lab ile 2 veya 3 kişilik oyunlar tasarlanabilir, puan ve skorboardlar kullanabilir, farklı kamera bakış açıları ekleyebilir, karakterlerin ve nesnelerin takip etmeleri için patikalar oluşturabilir, orman gibi denizaltı gibi birçok ortamı konu alarak oluşturacağınız tasarımınızda daha birçok fonksiyona da yer verebilirsiniz.

Kodu Game Lab’ı resmi internet sitesinden ücretsiz olarak indirebilir ve standart uygulama kurulumları gibi kolaylıkla kurulumunu yapabilirsiniz.