27/10/2022

Mısır Piramitleri Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Mısır Piramitleri Nedir? Piramitler Neden Yapılmış? Piramitler Nasıl Yapılmış? Piramitlerin Yapımında Kimler Çalışmış? Mısır’da Kaç Tane Piramit Var?

Mısır Piramitleri Nedir?

Mısır Piramitleri, Mısır’da yer alan piramit şeklinde antik yapılardır.

Piramitler Neden Yapılmış?

Eski Mısırlılar, ölümden sonra yaşama inanırlardı. Bu yüzden ölüleri mumyalayıp, değerli eşyaları ile birlikte gömerlerdi. Ülkenin yöneticileri olan firavunlar kutsal birer tanrı sayılırdı. Dolayısıyla piramitler de firavunlar için anıtmezar olarak inşa edilirdi. Bir firavun tahta çıkar çıkmaz onun için piramit inşa edilirdi.

Piramitler Nasıl Yapılmış?

Piramitlerin yapımında tonlarca ağırlıkta dev taş bloklar kullanılırdı. Mısır Piramitleri 2,3 milyon kireçtaşı bloktan oluşur. Bu taş bloklar civardaki taş ocağından getirilirdi. Nil Nehri aracılığıyla taşınırdı.

Piramitlerin Yapımında Kimler Çalışmıştır?

Mısır Piramitlerinin yapımında genellikle köleler, askerler ve çiftçiler çalışırdı.

Mısır’da Kaç Tane Piramit Var?

Mısır’da farklı büyüklükte olmak üzere 100’den fazla piramit vardır. Gize kentinde bulunan Keops, Kefren ve Mikerinos bunların en tanınmış olanlarıdır.

Bu “Mısır Piramitleri Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.