26/10/2022

Eskimolar Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Eskimolar Nedir? Kendilerine Neden Eskimo Demezler? Eskimolar Hala Var mı? Eskimoların Temel Geçim Kaynakları Nedir? Eskimolar Hangi Dili Konuşur?

Eskimolar Nedir?

Eskimolar, Asya ve Amerika bir kara parçası ile birbirine bağlıyken, günümüzden yaklaşık on iki bin yıl önce, Sibirya’dan Alaskaya geçen avcı toplayıcıların torunudur. Eskimolar Bering boğazını 5.000 yıl önce geçip daha sonra ise Alaska ve Kanada’ya yerleşmiş halklardan biridir.

Kendilerine Neden Eskimo Demezler?

Eskimolar kendilerine Eskimo değil İnuit derler. İnuit adı genellikle Kanada Eskimolarının ana dilleri olan Inuktitut dilinden gelen bir sözcüktür ve insanlar anlamına gelir. Eskimo adı ise onlara sonradan verilmiştir ve çiğ et yiyen anlamına gelmektedir. Geçmiş zamanda yiyeceklerini pişirecek araç bulamamışlardı fakat günümüzde Eskimolar artık yemeklerini çiğ yeme alışkanlıklarını bırakmışlardır.

Eskimolar Hala Var mı?

Eskimolar halen daha yaşamlarını sürdürmektedir. Kanada’da yaşayan bu halk, düzenli yaşama geçmişlerdir. Eskimolar eski yaşam tarzlarını bırakmak zorunda kalmışlardır.

Eskimoların Temel Geçim Kaynakları Nedir?

Fok ve mors temel geçim kaynağıdır. Foklar yalnızca temel besin gereksinimini karşılamaz ayrıca giyim eşyası, çadır, tekneler için deri gereksiniminide karşılar.

Eskimolar Hangi Dili Konuşur

Eskimolar İnuktitut denen bir dil konuşurlar. Ama yine de aynı dili konuştuklarını zannetmeyin. Göçebe bir yaşam süren Eskimolar bir sürü lehçeye sahiptir. Dünya’nın en karmaşık dillerinden olan bu dil aynı zamanda bir rekora sahiptir. Eskimolar donmuş karı, sulu karı, normal karı ve diğer kar türlerini anlatmak için farklı sözcükler kullanırlar.

Bu “Eskimolar Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.