Makey Makey
20/01/2022

Nesnelerin İletken Gücü: Makey Makey

ile Arfbot

Sizce muz ne kadar iletken bir meyvedir? Ya da bir makarna elektriği ne kadar iletebilir? İnsan vücudu da iyi bir iletken midir? Nesnelerin iletkenliği kullanılarak nasıl müzik yapılabilir ya da oyunlar oynanabilir?

Gelin Makey Makey kiti sayesinde nesnelerin elektriği ne kadar ilettiğini konuşalım.

Makey Makey dikdörtgen şeklinde üzerinde kablo deliklerinin bulunduğu bir kittir. Temel amacı kullanılan kablolar sayesinde nesnelerin iletkenliğini kullanmaktır.

Makey Makey Kiti

Makey Makey kitinin içinde neler vardır?

Makey Makey kiti bir adet Makey Maket tabanı, ortalama sekiz tane iletken krokodil kablo, bir adet USB kablo ve çok sayıda iletken jumper kablodan oluşmaktadır.

Makey Makey Kit | SAMM Market
Makey Makey Kiti İçindekiler

Makey Makey nasıl çalışır ?

Krokodil kablolarının bir ucu Makey Makey kitine diğer ucu ise nesneye  bağlanır. USB kablo ile makey makey ve bilgisayar bağlantısı kurulur. İnsan vücudunun iletkenliğinin kullanılabilmesi için bir adet krokodil kablosu topraklama yapmak için Makey Makey kitinin sol alt köşesin takılır ve boşta kalan ucun insan ile teması sağlanır. Böylece Makey Makey kiti kullanıma hazırdır. Artık bilgisayarın tuşuna dokunmadan Makey Makey sayesinde nesneye dokunarak da bilgisayar kullanabilir, oyun oynayabilir ve piyano çalabilirsiniz.

China Makey Makey Standart Kit Fiyatı - Taksit Seçenekleri
Makey Makey ve Nesne İletkenliği

Makey Makey hangi yaş için uygundur?

Makey Makey her yaş kitlesi için uygundur. Sekiz yaşında bir çocuk da yüksek lisans yapan 28 yaşındaki bir birey de kullanabilir. Çünkü Makey Makey kitinin kullanımı kolaydır. Bununla beraber de her yaştan insanın hayal gücünü ortaya çıkarabilir ve yaratıcı projeler yapmasına imkan tanıyabilir.

MaKey MaKey Projects

Makey Makey kullanım kolaylığı ve yaratıcılığıyla var olan bir kittir. İletkenliği çok az olan bir nesneyle bile Makey Makey kitini kullanmak mümkündür.

Makey Makey kiti ile ilgili videoyu aşağıdan izleyebilir ve detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.