16/03/2023

Ocearch Shark Tracker: Köpekbalıklarını İzleyelim

ile Arfbot

Ocearch Shark tracker ile derin okyanuslarda yüzen köpek balıklarını ve diğer su canlılarını takip ediyorsunuz. Bilim insanları tarafından etiketlenen bu canlıların isimlerini, boyutlarını, ağırlıklarını, hangi ülkede olduklarını etiket üzerinde görebiliyorsunuz. Ayrıca köpekbalıklarının geçen yıllarda nerelerde ne kadar yüzdüğünüde kontrol edebiliyorsunuz.

Zoom yapılabildiğinden harita üzerinden onların takip ettiği rotayı inceleyebiliyorsunuz. Sadece köpek balıkları değil 400’den fazla deniz canlısı bu şekilde veritabanında tutuluyor. Kar amacı gütmeyen OCEARCH kurumu tarafından yapılan bu sitede amaç okyanuslar ve onun içinde yaşayan canlılar hakkında farkındalık kazandırmak amaçları arasındadır.

Ocearch Shark tracker ile çocuklar boş zamanlarında keyifli vakit geçirerek, köpekbalıklarının, caretta caretta ve diğer su canlılarını izleyerek farkındalık kazanabilirler. Aynı zamanda Ocearch Shark tracker son teknoloji uydu izleme teknolojisiyle köpekbalıklarının ve diğer deniz hayvanlarının göçlerini keşfetmemize olanak sağlar.

Bu “Ocearch Shark Tracker: Köpekbalıklarını İzleyelim” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.