orba
28/12/2021

Ritimler Avucunda: Orba

ile Arfbot

Müzik yapmak sadece sanatçıların işi mi? Sadece müzik kulağı olanlar ya da yeteneği olanlar mı müzik yapabilir? Daha önce hiç enstrüman çalmamış kişiler de müzik yapabilir mi ? Orba ile bu mümkün.

Müzik yapmak sadece ritim kulağı olan insanların ya da bir oda dolusu enstrümanı olan insanların yapabileceği bir iş değildir. Bizce müzik dinlemeyi seven her insan müzik yapabilir ve kendini bu alanda geliştirebilir. Müzik yapmak için belirli enstrümanları çalmak gerekli midir diye sorarsak da bizce gerekli değildir. Her zaman söylediğimiz gibi gelişen teknoloji, insanların belirli konularla veya işlerle ilgilenme sürelerini kısaltmayı amaçlamaktadır. Müzik alanında kullanılan platformlar ve yeni çıkarılan cihazlar belirli bir enstrüman bilgisi gerektirmeden sadece ritimlere kulak vererek müzik yapmamızı desteklemektedir.

Çok sayıda dijital müzik platform örneklerini daha önceki blog yazılarımızda konu edinmiştik.(bknz: Vizzy.io, Bandlab..)

Bu sefer dijital müziği somut olarak elimizde tutabileceğimiz küçük bir cihazla nasıl yapabileceğimizi konuşalım.Her an yanımızda taşıyabileceğimiz mandalina büyüklüğünde bir cihaz düşünün. Üzerindeki ritim tuşlarına belirli bir düzenle veya rastgele basarak kendi müziğinizi yaptığınızı ve cihazı elinizde hareket ettirdikçe ritimlerin azalıp artmasını sağladığınızı düşünün.

Orba by Artiphon

Sizce nasıl olur ?

Bize göre harika olan bu fikri Orba, el müzik aleti sayesinde keşfetmiş olduk. Orba bir avuç içi büyüklüğünde, üzerinde ritim tuşları bulunan bir müzik cihazıdır. Orba için herhangi bir enstrüman adı vermemiz doğru olmamakla beraber ritimlerin cihazı dememiz oldukça yerinde bir sıfat olacaktır. Gittiğiniz her ortamda ritimler sayesinde kendi müziğinizi yapabilir, sanatçı ruhunuzu ortaya çıkarabilirsiniz. Uygun şartlar sağlandığında eminiz ki hepimizin sanat ruhu ortaya çıkacaktır.

Orba by Artiphon Ritim Tuşları

Ritimlerin cihazı Orba için detaylı bilgiye buradan ulaşabilir, ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Ritimler Avucunda: Orba ” gibi çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.