Rocketbook
27/12/2021

Sonsuz Defter: Rocketbook

ile Arfbot

Her şeyin dijitalleşmeye başladığı bu çağda günlük olarak kullandığımız ama hala dijitalleşmiş versiyonlarını bilmediğimiz neler var? Mesela defterlerimiz. Okulda, işte, günlük işlerimizi yazarken ve daha birçok alanda defterleri kullanıyoruz. Peki kullandığımız her defter için çevreye ne kadar zarar veriyoruz, bu zararın önüne geçebilmemiz mümkün mü gelin hep beraber bakalım.

Biliyoruz ki teknoloji hepimizin hayatında. Uyandığımız andan gece yattığımız ana kadar teknolojiyi kullanmadığımız bir alan yok. Bazen uzak kalmak istesek bile yine kendimizi dijitalin ve teknolojinin kollarında bulabiliyoruz. İyi yanlarının ağır bastığı teknoloji de sanırım en büyük faydalarından biri de çevreye daha az zarar veriyor oluşumuz. Mesela gelişen otomobiller sayesinde artık otomobillerden zararlı atık salınımı daha az oluyor. Başka bir örnekle fabrika bacalarına takılan gelişmiş filtreler hava kirliliğini azaltmakta ,denizlerdeki atık toplama makineleri ise denizleri çöplerden arındırmaktadır.

Peki size bir soru sorsak. Bir ton kağıt için kaç tane ağaç kesiliyordur? 5 mi ? 10 mu ?

Tam 17 tane ağaç kesilmektedir. Yani okul hayatımızın başlangıcından hayatımız devam ettiği süre boyunca kullandığımız her kağıt için ağaçlar kesilmeye ve oksijen bankalarımız yok olmaya devam edecektir.

Bu sorunu nasıl çözebiliriz diye düşünürken Sonsuz Defter başlığında Rocketbook adlı projeyi bulduk.

Peki nedir Rocketbook ?

Rocketbook normal defterlerden farklı olarak özel kalemiyle yazıldıktan sonra peçeteyi hafif ıslatıp sildiğinizde sayfayı ilk haline çevirmektedir. “ Bu bilgiler lazım silersek nasıl ulaşacağız ?” dediğinizi duyar gibiyiz. Telefon, tablet ya da kamera özelliği olan herhangi bir dijital cihazın kamerasına sayfayı okuttuğunuzda yedekleme yapan bulut uygulamalarına sayfaları yükleyebilir böylece ihtiyacınız olduğunda o bilgilere ulaşabilirsiniz.

Rocketbook

Bir kalem ve bir defter sayesinde eğitim hayatınızı tamamlayabilir ve uzun seneler kullanmaya devam edebilirsiniz. Unutmamalıyız ki dünyanın bize değil bizim dünyaya ihtiyacımız var. Nefes almak ve gelecek nesillerimize yeşil alanlar bırakmak istiyorsak bugün harekete geçmeliyiz.

Rocketbook İçerik Silme (Kuru peçete-Islak peçete)

Rocketbook ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilir, ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Sonsuz Defter: Rocketbook” gibi çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.