05/08/2022

Pozitif Haber: Bilim İnsanları 224 Yeni Tür Keşfetti

ile Arfbot

12 ay içinde, Güneydoğu Asya’daki Mekong Nehri’nde daha önce keşfedilmemiş çok sayıda hayvan ve bitki türü keşfedilmiştir.

Sadece bir yıl içinde Güneydoğu Asya’da altı ülkeden geçen büyük nehir Mekong bölgesinde 224 yeni hayvan ve bitki keşfedild. Dünyanın dört bir yanından bilim insanları bu araştırmayı yaptı. Yeni türler arasında 155 bitki, 35 sürüngen, 17 amfibi, 16 balık ve hatta bir memeli var. Memeli Popa langur maymunudur. Bu, ayrı bir tür olarak tanımlanıyor. WWF’ye göre, 1997’den beri Mekong bölgesinde 3.007 bitki ve hayvan türü keşfi oldu.

WWF Güneydoğu Asya danışmanı Stefan Ziegler, “Bu habitatlar, muazzam biyolojik çeşitlilik nedeniyle korunmalıdır. Kaplan ve dev yayın balığı gibi dünyanın en çok bilinen ve en çok tehlike altındaki türlerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Mekong bölgesini biyolojik bir sıcak nokta olarak kaybedersek, küresel biyoçeşitliliğin önemli bir bölümünü kaybederiz.” dedi.

Vietnam’da, araştırma ekiplerinden biri, alışılmadık bir desene sahip koyu mor bir yılan keşfetti. Bu yılan, dilsiz yılanların nadir bulunan grubuna aittir ve bu grubun yeni keşfedilen bir türüdür. Myanmar’da ise göğsünde alışılmadık bir yüzgeç dikeni, renksiz bir vücut ve az gelişmiş gözleri olan bir balık keşfedildi.

Bu “Pozitif Haber; Bilim İnsanları 224 Yeni Tür Keşfetti gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.