16/08/2022

Pozitif Haber: Galapagos Kara İguanaları Geri Döndü

ile Arfbot

Galapagos adası Santiago’da kara iguanasının soyu tükenmişti. Ancak Ekvator’un koruma programı başarı gösteriyor ve hayvanlar yeniden yayılıyor.

Ekvator’daki Galapagos Adaları’ndaki türlerin korunması defalarca başarılı oldu. Yüz yıldan fazla bir süre önce Santiago Adası’nda kara iguanalarının soyu tükendi. Ancak Ekvator Çevre Bakanlığı’na göre, bir koruma ve yeniden yerleştirme programı hayvanların çoğalmasına yol açtı. Hayvan hakları aktivistleri ve Galapagos Ulusal Parkları, oradaki koruma programlarının büyük çalışmasından ve başarısından memnunlar.

UNESCO Dünya Doğal Mirası

2019’da Santiago Ulusal Parkı’ndan toplam 3.000 kara iguanası serbest bırakılmıştır. Galápagos Adaları biyolojik çeşitliliği nedeniyle dünyada benzersizdir. 1978’den beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndedir. Dünyada en fazla endemik türe sahiptir. Bu, bu türlerin yalnızca orada bulunduğu anlamına gelir. Galapagos Adaları, Ekvador kıyılarından yaklaşık bin kilometre uzakta.

Bu “Pozitif Haber: Galapagos Kara İguanaları Geri Döndü” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.