10/08/2022

Pozitif Haber: Thüringen Ormanında Renatürasyon

ile Arfbot

Thüringen Ormanı’nda bataklıklar, akarsular ve dağ çayırları için milyonlarca dolarlık bir koruma projesi başlatılıyor.

Renatürasyon: Normal şartlara dönüldüğünde protein yapısının bozulmadan tekrar eski haline dönüp, çalışmasını sürdürmesi.

Thüringen Ormanı’nda 6500 hektarlık bir ormanlık alanda, zarar görmüş bataklıklar ve su alanları yeniden doğaya kavuşturuluyor. Dağ çayırları restore ediliyor. Bu bölgede 2600’den fazla hayvan türü ve 1900’den fazla farklı bitki yaşıyor. Bunlardan bazıları, nesli tükenmekte olan türlerin kırmızı listesinde. Federal Doğa Koruma Ajansı ve Thüringen Çevre Bakanlığı’ndan üyeler Temmuz ayı ortasında bir araya geldiler. Koruma projesi başladı.

Projenin ana görevi, düzeltilmiş bataklıkların ve derelerin tekrar sulanması ve enine yapıların dönüştürülmesi veya sökülmesi. Orman kenarları ve dağ çayırları da yeniden doğaya kavuşacak. 1.8 milyon euroluk proje önümüzdeki on yıl içinde uygulamaya geçecek. Halihazırda Thüringen’de bu türden sekizinci projedir.

Bu “Pozitif Haber; Thüringen Ormanında Renatürasyon” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.