05/07/2020

Pozy.org : Daima Mutlu Haberler

ile Arfbot

Pozy.org; Yıllardır çocuklarla ilgili sosyal girişimcilik projelerinde yer alan Turgay, medyaya hâkim olan kötümser haberlerin arasında kaybolmuş olan bu tip pozy’itif girişimlerden insanların haberdar olamamasından rahatsızlık duyuyordu. Her gün karşılaşılan politik kavga, ölüm ve terör haberleri kişileri umutsuzluğa sürüklemekle kalmıyor, ayrıca bu tip olayların sıradanlaşmasına sebep oluyordu. Bunun üzerine Turgay, sadece mutlu eden ve ilham veren içeriklerin paylaşılacağı bir platformu hayata geçirmeyi kafasına koydu. Amacı var olanı daha güzel göstermek hiç değildi. Asıl hedefi, var olan güzelliklere karşı farkındalık yaratmaktı. Gündemi takip etmek isteyenler için halihazırda birçok mecra bulunduğundan bu platformda sadece mutluluğu tetikleyen haberlere yer vermek istiyordu. 1 Aralık 2016 tarihinde fikrini notları arasında birinci sıraya yerleştirdi.

Platformun isim babası olan Ömer’in ve sonrasında Hakan‘ın da katılmasıyla mutluluğu paylaşılabilir/ulaşılabilir kılmak adına 20 Eylül 2017‘de pozy’e start verdiler.

İyi haberlerin daha tez yayıldığı bir dünya için duygu analiz sistemini pratik arayüz ile birleştirerek 01 Ocak 2018 tarihinde pozy’i mutlu haber süzgecine dönüştürdüler…

Kaynak: https://pozy.org/hakkimizda