29/06/2022

Sosyal Medya Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Sosyal medya nedir? Dünya sosyal medya günü nedir? Sosyal medyanın tarihçesi nasıldır?

Sosyal Medya Nedir?

Teknoloji hızla gelişiyor ve hayatımızın her anına giriyor. Vakit geçirip sosyalleşebileceğimiz mecraların sayısı da her geçen gün hızla artarak günümüzde bulunduğu noktaya geldi. Sosyal kelimesi topluma uygun, toplumsal anlamına gelir. Medya kelimesi ise basın ve yayın araçları için kullanılan bir kavramdır. Sosyallik bir araya gelmektir. Yazılı ve görsel basın anlamına gelen medya birlikte kullanıldığında ortaya ‘sosyal medya’ çıkar. Kullanıcıların, internette arama yaptığı, içerik ürettiği, interaktif olarak iletişime geçtiği, Web 2.0 tabanlı bir platformdur. Çift taraflı içerik alışverişine erişim sağlayan medya iletişim kanalıdır.

Dünya Sosyal Medya Günü Nedir?

30 Haziran 2010 senesinde ‘Sosyal Medya Günü’ kutlamaya karar verdi. Küresel olarak kutlanmasının amacı, sosyal medyanın tüm dünya üzerindeki etkisini fark etmektir. İnsanlar üzerinde bıraktığı etkinin ölçümünü yapmak adına ortaya çıkmıştır. Çocukların ve yetişkinlerin sosyal medya üzerinde geçirdikleri vaktin verimli olmasını hedefler. Günümüzde sosyal medya kullanmayan insan sayısı epey yüksektir. İnsanlığın var olduğu günden bu yana olduğu gibi küresel olarak herkes yeniliğe ve gelişime ayak uydurur. Dünyanın her yerinden insanlara saniyeler içerisinde ulaşabiliyoruz. Önemli olan sosyal medyayı farkındalık yaratmak ve faydalı olmak için kullanmaktır. Dijital Çağ, istediğimiz tüm bilgileri bize sunar. Sosyal medya çeşitli kültürleri ve etkinlikleri birbirine bağladığından dolayı, sosyal medya için özel bir gün olmasına Peter Cashmore önayak oldu.

Sosyal Medyanın Tarihçesi Nasıldır?

1940’lı yıllarda bilgisayarın icadıyla dünya yeni bir yer haline gelmeye başladı. İnternetin doğuşuna yol açmak isteğiyle yeni ağ yolları oluşturmak için bilim insanları sürekli çalışıyordu.1997 senesi sosyal medyalar için ilk ve en büyük adım atılmıştır ve piyasaya ilk sosyal medya platformu sürülmüştür. İlk sosyal medya platformu Andrew Weinreich tarafından kurulan bir internet sitesidir. Kullanıcıların arkadaşlarını ve aile üyelerini listelemesini sağlıyordu ve ilan panosu gibi eklentileri vardı. Döneminde yaklaşık olarak bir milyon kişi kullanıyordu. İlk çağdaş sosyal medya 2002 senesinde kuruldu. İnsanların güvenli bir şekilde yeni arkadaşlar edinmelerine olanak sağladı. İş odaklı ilk internet sitesi ise 2003 senesinde hazırlandı. 2005 senesine geldiğimizde sadece video içerikleri için bir web sitesi geliştirildi. 2010 yılında piyasaya sürülen fotoğraf paylaşma platformu hızlı bir büyüme kaydetti ve ilk birkaç ay içinde bir milyonun üzerinde kullanıcı kazandı.

Bu “Sosyal Medya Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara: arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.