28/06/2022

MEB Çocuk Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

MEB Çocuk Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı yaz etkinliklerini biliyor musunuz? Daha önce ilgisayar kullanarak kitap etkinlikleri yaptınız mı ? Yaz tatilini ekili bir şekilde geçirmek ister misiniz?

Tüm detayları aşağıdaki yazımızdan öğrenelim.

Yaz Tatili Ve Öğrenciler

Bütün bir sene yoğun emek vererek geçirilen eğitim sürecinin sonu güzel bir yaz tatili ile ödüllendirilir. Öğrenciler tatili büyük bir sevinçle beklerken aynı zamanda da sıkılmamak için bilgisayar oyunlarına bir hayli fazla bağlanmaktadırlar. Sıkılmak ya da aktivite bulamamak öğrenciler oyunlarla buluşturmaktadır.

Oyun oynamak gelişen bu teknoloji de tabi ki her çocuğun hakkıdır. Önemli olsan ise doğru ve verimli bir şekilde zamanı kullanmaktır. Yani günlük beş saat bilgisayar oynamak yerine bir saat bilgisayar oynayarak geri kalan süre başka aktiviteler için kullanılabilir.

MEB Onaylı Etkinlik Kitabı

MEB, öğrencilerin yaz tatilini de düşünerek ilkokul ve ortaokul seviyesinde iki adet aktivite kitabı yayınlamıştır.

 Bu kitaplar içerisinde, her branş ve konuda aktivite barındırmaktadır. Aktivite öncesi bilgilendirici kesitleri de bulunmaktadır. Videolarla da destek verilen kitapçık eğlendirirken öğretmektedir.

Tüm bunların yanında özellikle son zamanlarda karşımıza sık sık çıkan sürdürülebilirlik hedeflerine de yer verilmiştir. Böylece sadece ders bazında ilerlemeyerek genel kültür olarak da artı puan katmaktadır.

MEB tarafından ücretsiz olarak yayınlanan bu içeriklere MEB’in yardımcı kaynaklar web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yaz tatili aktivite kitabına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yaz Tatili Etkinlik Kitabı

Bu “MEB Çocuk Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara: arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.