14/06/2020

STEM Eğitiminin Yararları

ile Arfbot

Hızla değişen teknolojinin yönlendirdiği bir iş ekonomisinde, okullarımızın öğrenme sevgisini geliştirmesi her zamankinden daha önemlidir. Öğrencilerimize ilköğretim okullarında düzenli bir STEM müfredatı dozuyla başlamak, onları hırslı yetişkinlere yol açan meraklı kiddoslar haline getirmektedir.

STEM ne anlama geliyor?

STEM terimini gören , ancak onu çevrede tutan herkes için , biraz arka plan. Kısaltma, Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik anlamına gelir. Kısa süre önce “sanat” eğitim modeline eklendi, bu da STEAM’ı da duyabileceğiniz değiştirilebilir bir terim haline getirdi.

Okulda STEM veya STEAM dersleri, her bir konunun diğerleriyle nasıl ilişkili olduğunu ve diğerleriyle nasıl çalıştığını gösteren bütüncül bir yaklaşım kullanılarak öğretilir. Bu disiplinler arası öğretim, bu konsept uygulamalarının çalışma dünyasında nasıl işlediğini de yakından yansıtmaktadır.

STEM’in Eğitim Avantajları

Öğrencilerimiz STEM aktivitelerine ne kadar çabuk maruz kalırlarsa o kadar iyidir. Sinapslarının en çok etkilenebildiği ilk yıllarda, gençler merak için doğuştan gelen bir dürtüye sahiptir. STEAM programlama, bu merakın önceliğini belirler ve teşvik eder, derslerin içselleştirilmesini kolaylaştırır.

STEM eğitimi, herkes tarafından erişilebilir olmasını sağlayarak sınıftaki herkese şu şekilde fayda sağlar:

  • Dersi azaltmak ve kaygıyı test etmek . STEM’in ilkeleri, öğrencinin öğrenme ve büyüme yeteneğine odaklanarak stresi azaltır ve kendine inancı teşvik eder.
  • Başarısız olmayı tamamlıyor . Hatalarımız güçlü öğretmenlerdir. Çevre güvenli ve misafirperver olduğunda, öğrenciler başarısızlığın cezalandırılmasından korkmazlar ve bunu sadece yeni şeyleri keşfetmek veya denemek için bir fırsat olarak görmeyi öğrenirler.
  • 4 C’ye öncelik tanıyın . Yaşları ne olursa olsun, iş unvanları ne olursa olsun, başkalarıyla nasıl iyi etkileşime gireceklerini bilmeleri gerekecektir. BUHAR gerekli 21 geliştirmeye yardımcı olur st yaratıcılık, işbirliği, eleştirel düşünme ve iletişim de dahil olmak üzere gittikleri ülkelere refah öğrenme becerileri.
  • Anlam uygulamalarına yardımcı olmak . STEM müfredatı ilgi çekicidir ve öğrencileri gerçek dünyadan ilham alan senaryolar aracılığıyla düşünmeye motive eder. Bu şekilde öğretilen kavramlar daha anlamlı ve öğrenciler değer ve amacı anlayabiliyorlar. Bu bilgi derinliği aynı zamanda her bir sütunun daha iyi anlaşılmasına yol açar.

STEM Kariyer Fırsatları

Wisconsin Madison Üniversitesi’ndeki STEM Çeşitliliğine göre , “2018 yılına kadar 8.65 milyon STEM işinin var olacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre, bu işler için yaklaşık 600.000 potansiyel adayın ciddi bir sıkıntısı olacaktır. ”

Bu nedenle iş güvenliği neredeyse garantilidir, ancak bir STEM kariyerine devam etmek, öğrencilerin otomatik olarak bir MIT laboratuvarına zincirleneceği veya Silikon Vadisi’ne düşeceği anlamına gelmez. STEM hemen hemen her yerde, neredeyse her yağlanabilir endüstriye nüfuz ediyor.

Bazı stereotiplerin aksine, STEM liderliğindeki disiplinler moda endüstrisi için ürün geliştirmeden Legoland Designer’a kadar her şeyi içerir ! (Ve bu iş için hangi küçük çocuk sandalyesinden fırlamazdı ?!)

Kısacası, öğrencileri hayat yolculukları için donatmak, onları yaşam boyu öğrenenlere dönüştürmekten daha iyi bir yol yoktur. Bu yeteneğe hakim olduklarında, yüksek eğitim ya da fethedemeyecekleri gerçek dünya gibi bir bölge yoktur.