14/06/2020

Çevrimiçi Güvenlik: Resimleri Çevrimiçi Gönderme

ile Arfbot

Gençlerle internet güvenliği hakkında konuşmak, özellikle de dinliyormuş gibi davranıyorlarsa, doğru zamanlarda tek kelimelik yanıtlar vererek sinir bozucu olabilir. Bu nedenle, bir gençle (her şey hakkında) konuşmanın ilk ipucu, onu bir rutin yapmaktır.

Çevrimiçi fotoğraf yayınlamanın kısa ve uzun vadeli kaygıları da dahil olmak üzere çeşitli konularda anlamlı iki yönlü sohbetler yapmak istiyorsanız, doğru zemin çalışması yapmak şarttır.

Açık Konuşma İçin Zaman Yaratma

Haftalık, aylık veya akşam yemeğinden sonraki her gün olabilir. Açık sohbetleri “zorlayan” aileler, her aile üyesinde neler olup bittiğinin daha farkındadır ve bu önemlidir. Çocuklar için internet güvenliği ile ilgili tartışmaların (daima) aşırı hassas, garip, rahatsız edici veya kişisel konular etrafında odaklanması gerekmez. Aslında, aileniz açık bir konuşma rutini olduğunda her şey hakkında konuşmak daha kolay olacaktır.

İzlenmesi gereken bazı genel yönergeler şunları içerir:

  • Yemek masası, neredeyse her şey hakkında rahat aile sohbeti için iyi bir yerdir, ancak yemek yerken çok kişisel veya rahatsız edici konulardan kaçının. Çocuklarınızın çeşitli konular hakkında ne düşündüklerini ve ne hissettiklerini öğrenmek için bu zamanları iyi bir başlangıç ​​noktası olarak kullanın.
  • Açık konuşma rahat ve konforlu bir ortamda yapılmalıdır. Ancak, hiç kimsenin dikkatinin dağılmaması gerekir… ve bu, sürüş sırasında veya TV açıkken açık görüşmeler yapmamanız gerektiği anlamına gelir.
  • Açık görüşmeler sırasında, herkes cep telefonunu kapalı veya başka bir odada bulundurmalıdır. Bu seni içerir!
  • Çocuğunuza bölünmemiş dikkatinizi verin. Kısa cevap verilemeyen açık uçlu sorular sorun. Bir cevap bekleyin ve dinleyin.

Her şeyden önce, ebeveyn olarak açık bir zihne sahip olmak çok önemlidir. Ergenlik çağınız, yankılanma korkusu olmadan sizinle konuşmaktan rahat hissetmelidir, yoksa size sadece size söylemenin güvenli olduğunu düşündüğü parçaları verecektir.

Konuşurken Kolay Ol

Size fazla bir şey söylemeyen, ancak her zaman telefonlarında mesajlaşan bir gençle konuşmaya çalışmak sinir bozucu olabilir. Elbette söyleyecek bir şeyi var… ama neden sana bu kadar uzaklar?

Telefonu suçlamaya başlamadan önce, genç kızınızın veya oğlunuzun bölünmemiş dikkatinizi çekmesinin ne kadar zor olabileceğini sorun. Akıllarında da çok şey olduğunu unutmayın, bu yüzden bazen dikkatlerini dağıtmamak ve konuşmak aynı derecede zor olabilir.

Sonra takip ettiğiniz ebeveynlik tarzı var. “Hayır, çünkü ben öyle söyledim” diyen ebeveynlerle konuşmak , “Hayır, çünkü {açıklama}” diyen ebeveynlerle konuşmaktan daha zordur. Ergenlik çağındaki çocuğunuz hala kalbinizde bir çocuk olmasına rağmen,  bağımsızlık noktasına ulaşmış bir kişiyi yetiştiriyorsunuz. Onu sonsuza dek bir bebek gibi tutmanız için yapabileceğin hiçbir şey yok.

Onları Güldür

Zor konuşmalar bir gençle daha da zor. Gençler, bebeklerin bir leylek tarafından getirilmediğini ve akranlarından en azından birinin muhtemelen yolda olduğunu biliyorlar. Bir ergenle zorlu bir konuşma yaparken, farklı bir bakış açısıyla bilgiye katkıda bulunurken, nereden geldiklerini de anlarsınız.

İyi bir dinleyici olmakla birlikte, bu konuşmanın oğlunuzun veya kızınızın sizinle birlikte olması milyonlarca kat daha zor olduğunu anlamalısınız. Ne kadar garip hissettiğinizi düşünün ve sonsuzluk ile çarpın.

Yapabileceğiniz en yararlı şey, rahatsızlıklarını hafifletmek için tonu ayarlamaktır. Onları güldürmek için mizah kullanın (ancak onu daha rahatsız edecek mizah değil!) Böylece çocuğunuzun rahatlaması ve size açılması daha muhtemel olacaktır.

Çevrimiçi Resim Gönderme Hakkında Konuşma

Bu sizin için bir şok olabilir, ancak birçok genç çevrimiçi yayınladıkları fotoğraflarla pervasız olabilir. Bu özellikle kızlar için geçerlidir. Olgun yetişkinler ve çekici kadınlar olarak  görünmek istiyorlar bu yüzden de uygunsuz düzeylerde kendilerinin resimlerini paylaşacaklar.

(İsterseniz bununla başlayabilirsiniz.)

Çevrimiçi olarak paylaştığınız resimlerin Facebook’ta etiketlemeseniz bile konumunuza kadar izlenebileceğini biliyor muydunuz ? (Bununla da başlayabilir, hatta akıllı telefon kameralarındaki konum hizmetlerinin, bilgisayar bilgisine sahip web kullanıcıları tarafından bir kişinin nerede bulunduğunu bulmak için kullanılabilecek bir damga yerleştirdiği hakkında konuşan bir makaleyi bile paylaşabilirsiniz.)

Önemli olan, izniniz olmadan gençlerinizin sosyal medya sayfasından geçmemek ve arkadaşlarına ait resimler hakkında yorum yapmak değildir. (Facebook’ta gençlerin mahremiyeti her ebeveynin takdirine bağlıdır ve Facebook’ta çocuklarınızla ‘arkadaş olmak’ kadar kolay olabilir, böylece belirli bir davranış standardı beklediğinizi bilirler).  Önemli olan Sosyal medya ile ilgili çeşitli konularda farkındalık yaratmak ve yeni bir bakış açısının tohumunu dikmektir.

Not- Kızınıza “ördek dudaklarının” son derece gülünç görünümlü olduğunu bildirmek tamamen iyidir, ancak gerçek bir gülümseme erkekler için çok daha güzel ve çekici!

Mesele şu ki, konuşmadan tamamen sorumlu değilsiniz ve bir noktaya bağlı kalmamaya çalışmalısınız. Kızınızı uygunsuz resimler hakkında fikirlerini sorarak (çizilen çizgiyi nerede görür?) Veya coğrafi etiketleme hakkında bildiklerini öğrenerek katılmaya teşvik edin.

Klişe paranoyak ebeveyn yaklaşımını almak yerine, çevrimiçi olarak gündelik bir konuşma olarak fotoğraf yayınlama hakkında konuşun. İstediğiniz cevapları alacaksınız ve bu her ikinize de birbirinizden bir şeyler öğrenme şansı verecektir.