30/12/2021

Uçuş Deneyimi: Powerup FVP

ile Arfbot

Daha önce kağıttan uçak yaptınız mı? Herhangi bir kağıdı kullanarak ve belirli yerlerinde katlayarak uçak yapmayı hepimiz denemişizdir. Her ne kadar artık her şey dijitalde olmuş olsa da kağıttan uçak yaparak eğlendiğimiz günler de olmadı değil. Gelişen teknolojinin gücüyle artık kağıttan uçak drone ile yer değiştirdi ve her bütçeye uygun olarak satılmaya başlandı. Özellik ve donanımı arttıkça kullanımı daha eğlenceli hale gelen dronelar son zamanlarda oldukça popüler. Bizim bahsedeceğimiz drone ise diğer dronelara göre biraz daha farklı. Gelin hep beraber  bu farklı drone ve özelliklerini inceleyelim.

Kağıttan uçak ile drone birleşse ortaya nasıl bir tasarım çıkardı?

Hatta bu drone görünümlü uçağı telefonumuzdan kontrol ederken, takacağımız bir gözlük sayesinde de gökyüzünü sanki uçaktaymış gibi izleyebilseydik nasıl hissederdik? Bu kadar saydığımız özellikte drone var mıdır varsa da adı yine drone mudur?

Evet tabi ki. Bu saydığımız özelliklere sahip drone uçak olarak adlandırabileceğimiz Powerup FPV, havada 300 metre yüksekliğe çıkabilme özelliğine sahiptir.

Google Cardboard aracılığıyla CANLI akış kamerası ile kağıt uçakta birinci şahıs bakış açısıyla uçuş deneyimini yaşayın.
Powerup FPV

O bu kadar yükselirken ona aşağıdan bakmak keyifli olmayacaktır. Bununla beraber taktığımız bir gözlük sayesinde drone uçağın üstündeymiş gibi gökyüzünü izleyebilmemiz mümkün. Hatta uçağın kamerasının yönünü değiştirerek fotoğraf da çekebiliriz.

Powerup FPV Özellikleri

Kendinizi bir pilot olarak düşünüp gökyüzünün en yükseklerine çıkabilir ve pilotluk deneyimi yaşayabiliriz. Kağıttan uçakların kendini dijitale bırakması sonucunda ortaya çıkan bu Powerup FPV drone uçak hem uçuş deneyimi yaşatmakta hem de akıllı cihazımızdan kontrol yapmayı bizlere öğretmektedir.

Kağıt uçaktan dijitale Powerup FPV ile ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilir, ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Uçuş Deneyimi: Powerup FPV ” gibi çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.